Predrag Sarapa: Dan počinje mama Sokinim pozivom


Novinar i voditelj jutarnjeg programa Televizije Pink Predrag Sarapa (50) retko kasni na posao jer ga ujutru budi mama.

Zbog čega vas za posao budi majka?

– Čovek nikad ne može da se navikne na rano ustajanje, ali nekako uhvati taj ritam buđenja u isto vreme. Budim se deset-petnaest minuta pre nego što zazvoni alarm i samo nekoliko puta mi se dogodilo da zakasnim na posao jer nisam čuo zvono. Ipak, navijem oba mobilna telefona i zamolim mama Soku da me probudi.

Najprovokativniji gost kog ste doveli u studio?

– Ima ih više, a među njima se izdvajaju Čanak i Šešelj. Duva im za vratom kolega Zoran Ostojić, ali nikad ne znate šta ovoj dvojici može da padne na pamet. Moja koleginica Dea Đurđević i ja odlično se snalazimo u nepredviđenim situacijama. Naš program se emituje uživo, pa sve što oni kažu ide na njihovu štetu.

Ko vam je bio najzanimljiviji sagovornik?

– To nije neko ko pripada estradi. Najzanimljiviji mi je bio profesor Gideon Grajf, glavni istoričar Instituta za holokaust “Šem Olam”. Volim kad nam u goste dođu lekari i kad izađu iz stručnog načina govora i mišljenja, tad uvek kažu nešto zanimljivo.

Znate li da svirate neki instrument?

– Svirao sam gitaru. Moram dosta da radim kako bih se vratio u staru formu. Bole me prsti, omekšali su. Mnogo je pesama koje volim i znam da odsviram, ali omiljena mi je ‘Knockin’ on Heaven’s Door’ Boba Dilana.

 

Autor: Gloria magazin/ Jelena Milinčić
Foto: Dalibor Danilović
Podelite sa prijateljima:
Tagovi