Poslednji nastup Olivera Dragojevića: Kako se legendarni muzičar oprostio od publike (video)


Legendarni pevač Oliver Dragojević (71) uzgubio je najvažniju bitku. Jedna od najvećih zvezda stare Jugoslavije i autor evergrin hitova poput “Oprosti mi pape”, “Magdalena”, “U ljubav vjere nemam”, “Cesarica” i mnogih drugih, preminuo je jutros u splitskoj polnici od kancera pluća.

Izgubio najvažniju bitku: Preminuo Oliver Dragojević

Tačno pre godinu dana dijagnostikovana mu je opaka bolest, ali veru u ozdravljenje nije gubio do poslednjeg dana.

Stari morski vuk: Oliver Dragojević se ne predaje u borbi za zdravlje

– Smatram da je muzikom najbolje lečiti bolest. Doduše, meni je muzika život. Gledam da dok god budem posvećen muzici, dotle ću živeti, jer sam osuđen na to. Kao svaki bolesnik, tako i ja vodim bitku. Ovo su one najvažnije bitke koje neko mora da izgura i bude pobednik. Jako sam pozitivan jer se tako može sve pobediti, drugačije je jako teško – rekao je Dragojević i dodao – To je jedan deo života s kojim se nosiš ili prestaneš. Vidite, ja ne želim da prestanem i boriću se do poslednjeg atoma snage.

Oliver Dragojević: Ispunjenjenje želje za Božić

Zbog iscrpljenosti bio je prinuđen da prošle jeseni otkaže zakazane koncerte. Poslednji put nastupio je na humanitarnom koncertu održanom u Splitu sredinom oktobra, a kojim je obeleženo 50 godina borbe Županijske lige protiv raka. Njegov izlazak na scenu pozdravljen je ovacijama, a moment kada je skinuo kačket i pokazao da je tbog hemioterapije ostao bez kose, duboko je dirnuo je publiku.

– Svi su potpora, svi su skočili i dali bi sve, a meni treba samo mir. Treba biti jak psihički, a tu sam ja emotivno slab i onda je malo borbe – rekao je tom prilikom Oliver.

Dobre vesti za Olivera Dragojevića: Borimo se, tumor se smanjio

Najemotivniji trenutak bio je kada je zasvirao prve taktove hita “Veruj u ljubav”, kako je koncert i nazvan.

Oliver Dragojević – prvi put za srpske medije nakon 30 godina: Nikada me nije interesovala politika jer to je pokvaren posao

Publika je s Oliverom pevala jedan od njegovih najvećih hitova simbolične poruke. Jer, verovao je da će ljubav pobediti sve, pa i opaku bolest.

Autor: Gloria.rs
Foto: ATA images, Tom Dubravec, Luka Gerlenc
Podelite sa prijateljima:
Tagovi