Ovako je govorio Ljubiša o njegovoj Miri: Od tih davnih dana moje su usne trajno upletene u njene kose

Vanvremenska ljubav Ljubiše Samardžića i njegove supruge Mire bila je primer svima kako treba da se vole. Upoznali su se na Bledu, gde je Ljubiša služio vojsku, kada je njemu bilo 25, a njoj tek 17 godina.  Od tada su jedno drugom bili bezrezerva podrška i inspiracija, a ljubav su brižljivo čuvali godinama. Legenda srpske i jugoslovenske kinematografije Ljubiša Samardžić u jednom intervjuu za magazin “Glorija” otkrio je čitaocima kako je osvajao svoju suprugu

A post shared by Dnevna Doza BEOGRADA (@dnevnadozabeograda) on


– Ono što i danas nosim uza se, a što je samo moje, lično, sebično, ničije više, u pravu ste, to je Ona, Mira. Ulaskom u moj život donela je sve ono što je čoveku neophodno za sreću udvoje, a što je retkost, ne samo u ovom vremenu. Od tih davnih dana moje su usne trajno upletene u njene kose. “Čim sam joj video usne i prsa, zavoleh je što je najlepša, zavoleo sam je što je sva bila hranljiva, sva kao usta puna.” Neponovljivi Oskar Davičo.

Siniša Kovačevic se oprostio od Smokija: Spavaj mirno uz svog jedinca, dobra dušo

Ljubiša je tom prilikom otkrio i koliko je Mira doprinela njegovim uspesima.

– Ona je, pre svega, veoma vredna, organizovana, pedantna, savesna, brižna. Objedinjavajući sve sektore, vodila je produkciju i trpela mene. Maksimalno se trudila da ispuni sve moje zahteve. Ona je čudo od žene.

Autor: Boris Jakić
Foto: Jakov Simović /Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi