Osvojio žensku publiku: Ko je markantni Sebastijan Kavaca iz serije “Senke nad Balkanom”?


Emitovana je i druga epizoda serije “Senke nad Balkanom” i po reakciji gledalaca, prilično je jasno da nam je reditelj Dragan Bjelogrlić priredio još jedan hit.

Dragan Bjelogrlić: Nije lako gledati “Senke nad Balkanom” i istovremeno kuckati poruke

Dve epizode su bile dovoljne da gledaoce prikuju za male ekrane, a nagađanja o tome šta će se desiti u narednim epizodama glavna su tema na društvenim mrežama.


Osim maestralnog zapleta ovog uzbudljivog trilera smeštenog u period između 1928. i 1940. godine prošlog veka, prepunog misterijama, ritualnim ubistvima, političkim igricama, publiku je oduševila i odlična glumačka podela koju predvode Belogrlić, Žarko LauševićMarija Bergam, Gordan Kičić, Nenad Jezdić, Branimir Brstina, Slobodan Boda Ninković, Toni Mihajlovski, Miloš Samolov… Ipak jedan lik privlači veliku pažnju publike, a posebno pripadnica ženskog pola.


U pitanju je Gabrijel Maht, gost iz Beča koji je u potrazi za izgubljenom ogrlicom Romanovih, a koga tumači markantni Slovenac Sebastijan Kavaca.

Omiljen od strane pripadnica nežnijeg pola, ljubljanskog pozorišnog i filmskog glumca tamošnji mediji nazivaju “slovenačkim Džordžom Klunijem”. Naša publika je imala prilike da ga gleda u seriji “Naša mala klinika”.


Iako bi mnogi muškarci bili polaskani ovim poređenjem, Sebastijan ne voli da priča o svom fizičkom izgledu. Kao ni o privatnom životu. Potekao je iz umetničke porodice, njegov otac je bio slovenački glumac Boris Kavaca, a majka Mojca Sitar rediteljka na Radio Ljubljani, a ovom 44-godišnjaku je život naneo nekoliko bolnih udaraca.

Објава коју дели Tina*in*fantje (@tinadeu) дана


Njegov brat Kristjan, gitarista slovenačke grupe “MiladojkaYouneed”, tragično je nastradao 1990. od posledice nezgode koja se desila na snimanju muzičkog spota, kada su na njega pala vrata rata i smrskala mu vratni pršljen. Kristjan je preminuo godinu dana kasnije od izliva krvi u mozak. .Iste godine preminula mu je majka, koja se nakom srti sina razbolela od kancera. Ali tu nesreći nije kraj. Sebastijanov brat blizanac, scenograf i kostimograf Damijan, nesrećnim slučajem se ugušio u snu.


– Kad su otišli stariji brat i majka, izvukli su me Damijan i tata. A kad je umro Damijan, tu su bila moja deca – otkrio je jednom prilikom za hrvatsku “Gloriju”.


Glumac inače ima dvojicu sinova – Luku i Marka iz veze sa Stašom Ilinom, a sedam godina je bio u braku sa umetnicom Tinom Vrhovnik. Buduću da svoj privatni život izuzetno štiti, nioje poznato da li je neka dama u poskednje vreme zarobila njegovo srce… U slučaju da gledateljke “Senki nad Balkanom” interesuje…

Autor: Gloria.rs/M.G.
Foto: Printscreen, Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi