Olivija Kolman: Od čistačice do zvezda

Britanska glumica Olivija Kolman, dobitnica Oskara za glavnu ulogu u filmu ‘Miljenica’, nekada je imala para samo za jedan krompir koji je delila sa suprugom, piscem Edom Sinklerom, a danas je majka troje dece i sprema stan pre nego što joj dođe kućepaziteljka

U filmu “Miljenica” maestralno je odigrala ulogu ekscentrične engleske kraljice Ane s početka 18. veka

Suze i smeh Olivije Kolman (45) posle osvojenog Oskara za glavnu žensku ulogu obeležili su ovogodišnju dodelu nagrada Američke filmske akademije. Trijumf britanske glumice bio je najveće iznenađenje filmske fešte u Los Anđelesu jer je za izrazitog favorita važila Glen Klouz (71), koja nagradu nije dobila ni posle sedme nominacije.


Odrasla u Noriču u Engleskoj, u porodici medicinske sestre i geodete, Olivija je sanjala o glumi, ali o tome nikome nije pričala. Pohađala je glumačku sekciju, u školi je ponavljala godinu zbog loših ocena, pa nije imala velike šanse za studiranje.

Nijedan univerzitet me takvu ne bi hteo, ali uspela sam da upišem učiteljski koledž na Kembridžu. Međutim, to me nije dugo držalo. Učenje mi nije išlo. Napustila sam studije, bila bez stalnog zaposlenja, radila sam i kao sekretarica, uglavnom me posle kastinga ne bi zvali, ali nisam odustajala.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 4. marta!

Autor: Gloria magazin/ Ivan Aranđelović
Foto: Guliver/ Getty images
Podelite sa prijateljima:
Tagovi