Novak Đoković: Dvorac za Taru (foto)


Pred start američke serije turnira najbolji teniser sveta Novak Đoković odmarao se s porodicom, suprugom Jelenom, sinom Stefanom i kćerkom Tarom, na gradskoj plaži u Marbelji, ni po čemu se ne izdvajajući od ostalih turista

Posle kratkog predaha u Dalmaciji, pored Korčule, Novak Đoković (32) je s porodicom nastavio odmor u Marbelji, na jugu Španije. Najbolji teniser planete je, kao sav normalan svet, veći deo dana provodio na gradskog plaži sa suprugom Jelenom (33), sinom Stefanom (4) i kćerkom Tarom (2). Članovi porodice Đoković trudili su se da ne privlače preveliku pažnju, pa su se odlučili da ne leže na ležaljkama pod suncobranima od trske, već su svoje peškire prostrli na pesku, tik uz vodu, i sakrili se pod platnenim suncobranom koji je postavio Novak.

Veći deo vremena na plaži Nole je proveo sa kćerkom Tarom u plićaku. Trudio se da svojoj mezimici napravi dvorac od peska, koji su morski talasi uporno plavili. U “građevinskim radovima” zdušno mu je pomagala naslednica, kojoj je mama Jelena zbog jakog sunca na glavu stavila roze kačket. Umesto kupaćeg kostima, malena Tara nosila je pelene za vodu, čime su njeni roditelji potvrdili da su u podizanju svoje dece vrlo praktični.

Kada je malena izgubila volju da gradi kule od peska, ona i Novak su se u plićaku dobacivali loptom – ne teniskom već lakom, odbojkaškom – a u toj igri najmlađem članu porodice Đoković pomogla je devojčica koja je sve vreme gledala iz prikrajka i želela da se poigra s njima.

NALIK TATI

U pauzama igranja Tara je, poput svog tate na terenu, užinala bananu, a društvo joj je pravio brat Stefan. Jelena Đoković trudila se da članovima svoje porodice ispuni skoro sve želje, a kada bi primetila da su deca opteretila Novaka, preuzimala je brigu o njima, pa se srpski as opuštao igrajući odbojku na pesku ili vozeći kajak po moru.

Sve vreme Novak nije prestajao da misli na svoju fizičku spremu. Da bi bio u punoj formi pred predstojeće turnire na američkom tlu, vežbao je na plaži i istezao se, u čemu su mu pomagali ostali posetioci. Koliko je pristupačan i uvek komunikativan svedoči to što je srdačno razgovarao sa ostalim kupačima, koji su se raspitivali o njegovoj igri i daljim planovima u nastavku sezone.

Novak Đoković odlučio je da propusti Rodžers kup, a tokom boravka na Marbelji, gde je rano ujutru i predveče trenirao sa Goranom Ivaniševićem, započeo je ciklus priprema pred sezonu na betonu i turnir u Sinsinatiju koji je počeo 11. avgusta.

Najbolji teniser sveta na Mastersu u Sinsinatiju braniće trofej osvojen prošle godine.

U prvom kolu je slobodan a u drugom se sastaje sa boljim iz meča Amerikanca Sema Kverija i Francuza Pjer-Igoa Erbera.

Na svom Instagram profilu Nole je postavio video kako trči ulicama Sinsinatija, što je mnoge obradovalo, a pokazao je i da je spreman za nove izazove.

Autor: Gloria magazin/ Ivan Aranđelović/ Gloria.rs
Foto: Profimedia
Podelite sa prijateljima:
Tagovi