Nina Janković: U kafani se najbolje provodim uz “Ciganka sam mala”


Kultni film “Ljubav i moda” proslavio je svojevremeno glumicu Bebu Lončar, a mlada glumica Nina Janković dobila je ovih dana nimalo lak zadatak da odigra Sonju Ilić, lepoticu za kojom je uzdisao ceo Beograd.

Fashion #streetstyle #dixie #dixieofficial #fashion #imperial #italy #belgrade

A post shared by Nina Jankovic Dičić (@janxnina) on

Nina se odlično snašla u novoj pozorišnoj ulozi što su potvrdile i ovacije u Madlenijanumu na premijeri mjuzikla “Ljubav i moda”, rađena prema istoimenom kultnom filmu, a prema scenariju Staše Koprivice i u režiji Aleksandra Nikolića.

"Ljubav i moda" #mjuzikl #ljubavimoda #madlenianum

A post shared by Nina Jankovic Dičić (@janxnina) on

Talentovana glumica koju je publika zavolela u filmu “Montevideo, bog te video“, a zatim i u hit seriji “Ubice mog oca” završila je Školu za umetničke zanate, smer stilski krojač-modni kreator. Važi i za jednu od najstilizovanijih mladih glumica, a za “Gloriju” otkriva da li u slobodno vreme sebi priušti neku kreaciju

Ne. Ali nedavno, na probama komada “Ljubav i moda”, nas nekoliko je pomagalo kolegama iz Sektora kostima da suze i preprave haljine, dodaju dugmad, pa sam šila i na mašini i ručno. Pre toga sam tokom jedne od poseta dragoj koleginici Gorici Popović na Srebrnom jezeru uzela njenu maramicu i konac i prisećala se kako se veze. Išlo mi je okej, što znači da nisam zaboravila.

Znači li to da biste se bavili modom da niste glumica?

Ili to, ili bih bila vaspitačica. Radila bih sigurno nešto sa decom.

Gotova i repriza 😊 #ubicemogoca #serija #rts #prvasezona #aleksandar #jelena #vukkostic #ninajankovic

A post shared by Nina Jankovic Dičić (@janxnina) on

Ljubav ili moda?

Ljubav. Zato što se bez ljubavi ne može, a bez mode može.

Kakvi su vam utisci posle premijere komada “Ljubav i moda”? Na premijeri je bila i Beba Lončar, koja je stekla slavu u filmskoj verziji te priče iz šezdesetih. Znači li vam što vam je dala veliki kompliment?

Naravno da mi znači. Drago mi je što sam je upoznala, vidi se da je i dalje diva. Kao da je izašla iz bajke ili iz nekog Čehovljevog dela.

Sedma epizoda je bila 👌🏻🍬 #ubicemogoca #serija #rts

A post shared by Nina Jankovic Dičić (@janxnina) on

Prija li vam što vas već zovu nova “devojka mala”?

Ne znam još, iskreno. I dalje sam pod utiscima rada na predstavi. Stvarno smo svi uložili veliki trud, dosta smo se i namučili. Madlenianum nam je pomogao da uopšte realizujemo mjuzikl, s obzirom na to da je velika ekipa u pitanju, i na sceni i van nje. Trebalo je sve te ljude organizovati u privatnoj produkciji. Baš sam srećna što smo uspeli i što je predstava ispala tako dobra. Što su kritike fenomenalne i što svi kažu da će se “Ljubav i moda” još dugo igrati, kao i da će i starije i mlade dovesti u pozorište. Iako ovi drugi, baš kao i mi koji igramo u predstavi, nismo živeli u onim, po meni mnogo lepšim vremenima, kad je sve bilo drugačije pa i muzika. Ova današnja me malo čini nervoznom, baš je agresivna.

Šta privatno slušate?

Imam taj problem da ne stižem da sednem i slušam muziku, to mogu samo u autu kad sa mužem putujem negde. Uglavnom su to stari hitovi, naši i strani.

Dok ste studirali, sa klasićima ste imali nezvaničnu himnu “Neko te ima noćas”. A uz šta lumpujete u kafani?

U kafani uživam uz numere iz “Montevidea”, kao i da naručim “Ciganka sam mala”, pa čak i “Čamac na Tisi”. Zapravo, tu pesmu najviše volim i da slušam i da zapevam.

Hoćemo li vas gledati u nastavku vrlo popularne serije “Ubice mog oca”?

Nisam još dobila scenario, tako da znam samo da snimanje počinje krajem juna.

Šta ste sve u dosadašnjoj karijeri probali zbog uloga?

Zbog “Ubica mog oca” sam se zainteresovala za forenziku, radeći “Ljubav i modu” prvi put sam sela na vespu i provozala je, doduše samo na sceni, a u “Verama i zaverama” prvi put sam jahala konja i govorila nemački. Drago mi je što je tako, što uvek imam priliku da nešto novo naučim, i to od divnih kolega. Tu mislim na Slavka Štimca, Vuka Kostića, Tanju Bošković, Nelu Mihailović, Natašu Ninković, Daru Džokić, Anitu Mančić, Miru Banjac, Katarinu Gojković, Goricu Popović, sa kojom sam sada i prijatelj. Radila sam sa svima njima, obožavam da ih gledam u pozorištu u svakoj njihovoj ulozi i mislim da su genijalni. Srećna sam kad oni dođu na moju predstavu i daju mi savet. A stvarno često dolaze.

Koji savet vam je baš značio?

Tanja mi je mnogo pomogla u prvoj predstavi koju smo nas dve radile zajedno “Leptiri su slobodni”. Nonšalantnošću i laganom glumom, stavom i sa nekoliko reči “očistila” mi je sve nedoumice. Jeste to meni i pre bilo ispred nosa, ali dok mi ona nije rekla, nisam videla. Bila sam isuviše mlada i nisam imala dovoljno iskustva u pozorištu.

Kad me moj PROSTOR sredi ❤️ Hvala @nenailic #ana #studioprostor #terazije1 #nenailic_makeup

A post shared by Nina Jankovic Dičić (@janxnina) on

Uvažavate li savete starijih koleginica i kad su životne stvari u pitanju?

Da, naravno. Sa Tanjom sam provela mnogo divnih trenutaka i srećna sam što je imam za prijatelja, kao i Goricu kod koje nas četvoro, moji kumovi Ivan Mihailović, Miodrag Radonjić, Tamara i ja, obožavamo da idemo u vikendicu na Srebrnom jezeru.

Šta niste uradili a voleli biste?

Volela bih da skočim iz aviona. I da se više posvetim sportu. U osnovnoj školi sam se bavila atletikom, vežbala sam skok udalj.

Gde sebe vidite za godinu? Šta biste voleli da se promeni, privatno i poslovno?

Veceras od 21h na rtv1 pogledajte prvu epizodu serije "Vere i zavere" po romanu Aleksandra Tišme ❤️❤️❤️

A post shared by Nina Jankovic Dičić (@janxnina) on

To je kratak rok tako da se ništa neće bitno promeniti. Sigurno neću otići u Holivud. Ali, možda Holivud dođe ovde? Šalim se, znam da je to nemoguće, a ja ne sanjam o nemogućim stvarima. Realna sam osoba.

A za pet godina?

Možda me prime za stalno u pozorištu. Svejedno gde, u Ateljeu 212 ili Narodnom. Atelje obožavam jer su tamo moji dragi prijatelji, ali i zbog predstava koje se u njemu igraju.

Autor: Gloria magazin/ Zorica Zarić
Foto: Gloria magazin/ Jelena Jovanov/ Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi