Nina Janković: Materinstvo je najbolja uloga


Glumica koja je krajem maja obeležila treću godišnjicu braka sa suprugom Matejom Dičićem čeka prvo dete: srećna vest obradovala je porodicu i prijatelje, ali i njene mnogobrojne poštovaoce

Glumica Nina Janković (29) je u četvrtom mesecu trudnoće i trebalo bi da se porodi na proleće naredne godine. Ona i njen suprug, bankar Mateja Dičić (33), presrećni su zbog prinove, a lepim vestima obradovali su se i njihove porodice i prijatelji. Naravno i mnogobrojni poštovaoci mlade i uspešne umetnice. Čestitala joj je i redakcija našeg magazina i ona nam se zahvalila.

Da se nešto lepo i zanimljivo događa kod Nine i Mateje postalo je jasno pre tri nedelje, kad je obelodanjeno da se glumica do daljeg povlači iz svih predstava u kojima igra na scenama beogradskih pozorišta. Potom je ona potvrdila trudnoću zanimljivom fotografijom na društvenoj mreži, uz duhovit komentar: “Šta god da je, nek je živo i zdravo”.


– Namerno je htela da lično saopšti lepe vesti, jer je znala da će, ukoliko to ekskluzivno otkrije za jedan časopis ili televiziju, ostali da joj zamere. Ovako, niko ne može da se ljuti. Nina je presrećna, drugo stanje joj prija i super se oseća. Još nije definitivno rešila u kojim predstavama će igrati i koliko još, ali pošto joj je sada najvažnije da se posveti sebi i bebi koju su ona i Mateja dugo čekali, odlučila je da se povuče iz nekih zahtevnijih projekata u kojima je učestvovala – otkriva nam blizak prijatelj ovog bračnog para.

KRUNA LJUBAVI

Nina i Mateja su krajem maja obeležili treću godišnjicu braka. Nisu pravili nikakvu svečanost tim povodom, pošto nisu formalisti, a i svaki dan koji zajedno provedu za njih je mali praznik. Tada je u intervjuu “Gloriji”, između ostalog, glumica ispričala da je, iako su njen suprug i ona sedam godina zajedno, njihova ljubav jaka kao u početku.

– Mateja je i dalje beskrajno duhovit, šarmantan, i uvek je spreman da mi popravi raspoloženje. Prijateljice kažu da se ni ja nisam promenila u međuvremenu, osim što sam sazrela. I nas dvoje se, kao većina parova, najčeše svađamo oko potpuno nebitnih stvari.

Nina Janković Dičić: Uživam u braku, a deca će doći kad bude vreme za to

Na pitanje kada će se ostvariti u ulozi majke, uz osmeh, ali vrlo odlučno navela je da bebe dolaze kad one žele, a ne kad mi hoćemo.

– Kad bude pravo vreme za to, i on ili ona odluče da dođu. Uvek govorim kako bih volela da budem mama dečaka jer već odavno imam spremno ime za sina. Šalim se. Ali kako je ove godine pet mojih najboljih drugarica dobilo devojčice, možda bi ipak trebalo da dođe neko da ih čuva. Inače, želja mi je da rodim dvoje ili troje dece. Volim decu i ima ih dosta u mom okruženju. Sa njima sam ortak i uvek pričam kao da smo ravnopravni, a to je njima zabavno – otkrila je tada, kao i da bi bila srećna da izgradi brak poput onog njenih roditelja:

– To što gledaš u kući dok odrastaš, svi ti detalji, svesno i nesvesno utiče na kasniju sliku braka i svega ostalog. Mama i tata su stvarno najskladniji par koji poznajem. A Mateja i ja smo se upoznali dve godine pre nego što smo započeli vezu. Bio mi je veoma zanimljiv onako visok, sa dužom kosom. Tada mi je više izgledao kao sportski tip. Kasnije mi je priznao da sam se i ja njemu odmah svidela. On je veoma duhovit, šarmantan. Rečju, divan je. Kod nas nema klasične podele poslova, oboje radimo sve.

Osim životnih vrednosti, oboje dele i strast prema putovanjima, obišli su mnoga egzotična mesta: Šri Lanku, Maldive, Dubai, često “skoknu” i do Italije. Ipak, kako je tada istakla, oboma je najvažnije da su zajedno, pa uživaju i kad odu do Banje Koviljače.


– Jedino se raspravljamo kad smo na odmoru i ja mogu dan više da ostanem, a on mora zbog posla da se vrati, i obrnuto. Inače, veoma se malo viđamo, jer oboje imamo pune ruke posla, i bilo bi potpuno bez veze da se tada svađamo.

ZAJEDNO DO ZVEZDA I BEBA

S obzirom na odluku da napravi pauzu, Nina će sada moći više vremena da provodi sa suprugom.

– Znam da su neke njene drugarice sa klase pričale kako su kao studentkinje maštale da bi bilo lepo kad bi se istovremeno ostvarile i u ulogama majki. Neverovatno, ali kao da im je onaj gore “uslišio molbe”, jer u razmaku od godinu dana čak tri od njih će to i doživeti. Prvo je Tamara Dragičević, koja se udala za kolegu Petra Benčinu, početkom decembra rodila Stašu, potom je Miljana Gavrilović u junu saznala da čeka bebu, a samo mesec kasnije trudna je ostala i Nina. Zanimljivo je da su Tamara i Miljana i najmlađe sa te glumačke klase koju je izveo profesor Dragan Petrović Pele, a u kojoj su, osim njih tri, bili i Jelisaveta, devojačko Orašanin sada Teodosić, Miloš Biković, Ivan Mihailović, Anja Alač, Mateja Popović, Miodrag Radonjić, Uroš Jakovljević i Stojan Đorđević. Čast da otvori sezonu roditeljstva pripala je Đorđeviću koji je sredinom 2015. dobio sina, a tata je krajem avgusta ove godine postao i Jakovljević, kojem se takođe “zalomilo” prvo pa muško – navodi naš izvor.

Autor: Gloria magazin/Zorica Zarić
Foto: Jelena Jovanov, Dalibor Danilović, Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi