Nina Janković Dičić: Sve je spremno za mog dečaka


Nakon što se povukla iz glume kako bi se posvetila svojoj trudnoći, lepa glumica nestrpljivo iščekuje dolazak bebe, obavila je sve neophodne pripreme, nema strah od porođaja već samo pozitivnu tremu i smatra da će njen suprug biti idealan otac

Glumica Nina Janković Dičić (29) ušla je u deveti mesec trudnoće i sa suprugom Matejom Dičićem iščekuje da se prvi put ostvari u ulozi roditelja. Oduvek je maštala da dobije sina, a s obzirom na to da par početkom aprila očekuje rođenje dečaka, želja će joj se veoma brzo ispuniti. Velikim dramskim talentom i atraktivnim izgledom Nina je s lakoćom osvojila simpatije publike u filmu “Montevideo, bog te video”, potom i u serijama “Jagodići”, “Vere i zavere” i kriminalističkom hitu “Ubice mog oca”, u kom tumači forenzičarku Jelenu.

Nina Janković, atipična trudnica: Ne izvoljevam, više kuvam nego što jedem i opremam stan

Kako se osećate u devetom mesecu trudnoće?

Sjajno, sve sam teža i teža naravno, ali sve je u najboljem redu. Dešava mi se da se budim na svaki okret i osećam bolove u kičmi, ali to je potpuno normalno za ovu fazu trudnoće. S obzirom na to da sam mnogo želela da ostanem u drugom stanju i da prolazim isto što i sve trudnice, trudim se da ne kukam, osim možda pomalo svom suprugu.

Kakve promene ste iskusili tokom trudnoće, koliko vam se telo promenilo?

Desi se da mi bude vruće, da se preznojavam, a inače sam zimogrožljiva. Nisam imala promene raspoloženja svojstvene trudnicama. Ugojila sam se dvadeset kilograma, ali to niko ne primećuje zato što sam oduvek bila mršava, čak možda i mršavija nego što treba. S druge strane, to je dobro za kameru, za moj posao. Sada imam obline. Zdravo se hranim, priznajem da se ponekad počastim palačinkama ili kiflicama sa sirom, ali uglavnom su mi na jelovniku zdrava kuvana jela, zapravo sve ono što je dobro za bebu.

Trudnoća je prioritet: Nina Janković se emotivnom porukom oprostila od pozorišta (foto)

Da li ste odlučili kako će vam se zvati sin?

Nismo još. Kada ga budemo videli, tada ćemo i odlučiti, mislim da je to najbolje. Ne bih da unapred govorim o imenima, možda promenim mišljenje baš kada ga budem prvi put ugledala.

Jeste li nabavili sve što je potrebno za dolazak bebe, od opreme do spavaće sobe?

Sve smo izabrali, i to prilično lako i bez muke, samo jednom smo posetili prodavnicu za bebe i tada smo sve završili. Spavaća soba naravno još nije potpuno nameštena, ostale su neke stvari da se unesu, što ćemo obaviti kada za to dođe trenutak. Kupili smo i opremu za bebu, sve ono što je najbitnije. S obzirom na to da je moj suprug baš visok, uzeli smo malo veća kolica koja su idealna za njega, da tata može bez problema da vozika svog sina.

Da li ste pohađali školu roditeljstva?

Jesam, išla sam u školicu roditeljstva kod Nade Lazić, i to mi je iskreno dosta pomoglo. Tamo sam dobila pregršt zanimljivih informacija. Mislila sam da se neke stvari samo meni dešavaju, a onda sam otkrila da sve trudnice prolaze kroz slične situacije. Bilo mi je mnogo lakše posle tog saznanja. Čitam i knjigu “Šta da očekujete dok čekate bebu”, uzela sam i “Šta da očekujete u prvih godinu dana”, ali nju još nisam prelistala. Ima vremena za to. Ako se informišete, čitate literaturu namenjenu trudnicama i odete u školu roditeljstva, zahvaljujući tome se oslobodite nesigurnosti i dilema, a to zaista veoma znači. Planirala sam i da pohađam časove kuvanja za mlade mame kod Bojane Stefanović-Tornjanski, nažalost, još nisam bila na njima, ali to ne znači da u nekom trenutku neću otići. Svakako Bojanu mogu uvek da pozovem za neki savet ili brzi recept.

Vaše najbolje prijateljice glumice Tamara Dragičević i Dragana Dabović već su postale mame, da li vam one daju savete ili ih možda dobijate od vaše majke?

Tamara i Dragana mi nisu davale neke konkretne savete, ali su mi sve drugarice koje imaju decu rekle da ih slobodno uvek pitam ako me nešto bude zanimalo. Preko njih sam naučila da je svaka trudnoća, svaki porođaj i svako dete različito. Stoga se ne opterećujem previše, jer možda moje dete bude baš drugačije od Tamarine Staše ili Draganine Bjanke. Moja mama često dolazi, i sad je tu s obzirom na to da osećam bolove u kičmi pa ne mogu da se savijem da izvadim veš iz mašine i slično. Ona mi dosta pomaže, kasnije ćemo, nadam se, Mateja i ja biti malo sami sa bebom, a onda kada opet bude trebala pomoć, tu je mama.

Plašite li se porođaja?

Nemam strah, više je to neka pozitivna trema. Jedva čekam da se porodim i da vidim kako će da izgleda beba. Naravno, kao i sve buduće majke zamišljam taj prvi momenat kada ga budem ugledala i zaista ne osećam nikakvu bojazan. Imam ogromno poverenje u svog ginekologa i mislim da je to najvažnija stvar. Tokom trudnoće sam vodila računa da ne izlazim često napolje kad je bilo hladno, plašila sam se da se ne okliznem, padnem ili tako nešto, i trudila sam se da ne boravim u velikim grupama ljudi dok su vladali virusi.

Da li biste voleli da se u budućnosti još jednom ostvarite kao majka?

Da, volim velike porodice, meni je to divno, ali videćemo kako će se stvari odvijati.

Kako ste provodili vreme tokom trudnoće, jeste li bili aktivni ili ste se više odmarali?

Trudila sam se da slušam svoj organizam i da radim ono što mi prija. Dosta sam bila aktivna i pokretna, što mi je drago, ali bilo je zaista i momenata kada mi je trebao mir. Radila sam malo jogu, sada gledam serije, uživam u tome, takođe i čitam knjige. Žao mi je samo što u pozorište nisam išla onoliko koliko sam želela, jer mi u poodmakloj trudnoći dugo sedenje predstavlja problem, a u prvim mesecima drugog stanja, kada sam to mogla, igrala sam svoje predstave.

Šta mislite, kako će se Mateja snaći u ulozi oca, da li će vam pomagati oko bebe?

Verujem da će biti divan otac. Vidim kakav je prema drugoj deci, kako ume sa njima i koliko ga vole. Mislim da će sa svojim detetom tek umeti i da će biti idealan tata, što sam nekako oduvek i znala. Svi njegovi drugovi već imaju klince i Mateja zaista jedva čeka da se rodi naša beba. Želi da ide na svaku kontrolu sa mnom i mnogo mi je drago zbog toga. On je baš tip muškarca koji volim, snalazi se u svemu, odličan je u svom poslu, odličan je i kao suprug. Mi inače imamo super odnos i pretpostavljam da će nam sa detetom biti još zabavnije. Možda nam u početku bude teško, ali oboje ćemo se truditi da pomažemo jedno drugom i sigurna sam da ćemo zajedno pregurati sve probleme.

Nina Janković: Materinstvo je najbolja uloga

Već neko vreme radite sa decom u okviru škole glume koju držite. Koliko vam znači to iskustvo?

Iako sam sad na pauzi, i dalje svratim ponekad na neki čas. Volim da radim sa decom, ona me pokreću, zaista imam divnu grupu, da sam mogla da ih biram, mislim da ne bih uspela da izaberem tako darovitu i pametnu decu. Postali smo jedna velika porodica, svi se volimo, lepo slažemo i uživamo jedni u drugima, i zato sam i ostala tako dugo da radim s njima.

I svetske zvezde ga obožavaju: Ko stoji iza haljine Nine Janković o kojoj cela Srbija priča? (foto)

Imate li ideju čime bi vaš sin u budućnosti mogao da se bavi, da li biste voleli da to bude gluma?

Mislim da neću biti tip majke koja će nametati nešto svom detetu, stvarno bih volela da se bavi onim što bude želelo. Mene moji roditelji nisu sputavali, tako da neću ni ja svog sina. Gluma je deci veoma zabavna, i kada idu u pozorište, i kada mogu da stanu na scenu, zbog toga verujem da će i našem sinu možda biti zanimljiviji moj posao nego Matejin, ali videćemo.

Autor: Katarina Todorović
Foto: Miša Obradović/ Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi