Nina Janković, atipična trudnica: Ne izvoljevam, više kuvam nego što jedem i opremam stan


Mlada glumica je atipična trudnica: ne izvoljeva u izboru hrane, trudi se da bude što aktivnija, a pauzu u poslu koristi da uživa u stvarima za koje do sada nije imala dovoljno vremena

Nina Janković: U kafani se najbolje provodim uz “Ciganka sam mala”

Iako se nekim ženama čitav svet okrene naopačke kad ostanu u drugom stanju, to nije slučaj sa Ninom Janković (29) koja je u šestom mesecu trudnoće. Glumica koja će na proleće postati mama kao da je jedva dočekala nekoliko meseci pauze kako bi imala vremena za sve što nije stizala do sada, za opremanje stana, čitanje, gledanje filmova, odlaske u pozorište. Našla je vremena i za putovanja, omiljenu aktivnost sa suprugom Matejom Dičićem (33). Bračni par skoro svaki doček Nove godine provede u inostranstvu – pre dve godine su bili na Šri Lanki, prošle u Bahreinu, a 2017. su ispratili u Irskoj. U 2018. su ušli u društvu Matejine sestre i njene dece, a Nina je potom, kao i svake godine za Božić, umesila česnicu.

Presrećna buduća mama: Nina Janković podelila radosne vesti (foto)

Spremam je već tradicionalno. Naučila sam da je pravim još kao mala, po maminom receptu. Nekad je to bilo za kuću mojih roditelja, a danas za moj i Matejin dom. Radujem se praznicima i uživam u porodičnim okupljanjima tih dana. Iako sam zaboravna trudnica koja ne pamti ni šta je juče radila, a kamoli pre 15 godina, ipak se živo sećam prelepih porodičnih druženja oko Nove godine i Božića, ne toliko šta smo jeli i pili, koliko dobre atmosfere, razmene energije, topline i ljubavi. Volim praznike.

GLADNA ZA DVOJE

Nina, koja je počela ozbiljno da kuva kad se odvojila od svojih i došla na studije u Beograd, uživa da okuplja goste i da im priređuje gozbe. Uvek je više volela da sprema hranu nego da je konzumira, što se nije promenilo ni otkako je u drugom stanju.

Naslušala sam se priča kako ženama u trudnoći organizam konstantno traži grožđe ili kiselo, kao i slatko, pa sam počela da se pitam izmišljaju li one to. Kod mene se ništa nije promenilo, apsolutno nijednom nisam osetila potrebu za nečim što inače ne jedem. U početku nisam mogla ni da omirišem jaja, ali to je bilo zbog jutarnjih mučnina, koje su prestale pa sam sad i njih vratila na jelovnik. Doduše, ono što je drugačije jeste to da osećam neverovatnu glad kad se probudim, prvo moram da doručkujem pa sve ostalo. Iako se svi trude da mi ugode, nisam od onih trudnica koje su zahtevne. Taj deo je preuzeo Mateja. Moja mama često dolazi kod nas, i kad poželi da mi spremi nešto posebno, a meni uvek bude svejedno šta će to biti, on izvoljeva umesto mene.

Kad god se vidi na kafi s prijateljicama koje su već postale mame, Draganom Dabović i Tamarom Dragičević, razgovor o deci je neizbežan.

S njima mnogo pričam o svemu, pa tako i o deci. Tamara ima Stašu, a Dragana Bjanku. Njih dve mi ne daju samo konkretne savete o tome šta treba da radim u trudnoći ili šta me sve čeka već razmenjujemo mišljenja i o razvoju mališana, vaspitanju, odrastanju. Svega sam se naslušala.

Glumica je nabavila i knjige kroz koje se upoznaje sa tim šta je sve čeka do kraja trudnoće, ali i kasnije kad postane mama.

Trenutno čitam “Šta da očekujete dok čekate bebu”, a imam i nastavak “Šta da očekujete u prvoj godini”. Sviđaju mi se ti vodiči koji sadrže razumljive odgovore na mnoga pitanja budućih očeva i majki, vrlo su korisni. Nabavila sam i knjige o ishrani beba. Takođe, u budućnosti planiram da uzmem neki čas kuvanja za mlade mame kod moje koleginice i ozbiljne kuvarice Bojane Stefanović. Ali, u svakom slučaju, ne opterećujem se previše razmišljanjima o tome šta će biti, idem polako i upijam jedno po jedno.

Iako je prestala da igra u pozorištu, još uvek, tri puta nedeljno, drži školicu glume klincima.

Stajling dostojan Holivuda: Da li je Nina Janković zasenila mladu? (foto)

Trudim se da se odmaram što više, da se ne umaram kad ne moram. Ako imam neki događaj u toku dana, onda ništa ne radim pre ili posle njega. Ali, i dalje držim školicu glume, to me ispunjava i nije mi uopšte naporno. Mnogo volim decu, rad sa njima, i verujem da je to obostrano uživanje. Takođe, sad više nego ranije odlazim u pozorište. Poslednji komad koji sam gledala je “Moja ti” u Ateljeu 212. Mateja i ja smo išli da iz publike bodrimo mog kuma i kolegu Ivana Mihailovića. Predstava je odlična i moram da čestitam na ulogama koleginicama Tanji Bošković, Gorici Popović, Ceci Bojković i Sofiji Juričan. Ne zna se koja je bolja.

Autor: Gloria magazin/ Jelena Milinčić
Foto: Gloria magazin/ Dalibor Danilović
Podelite sa prijateljima:
Tagovi