Nikola Đuričko napušta Srbiju: Krivo mi je što moja deca neće upoznati lakoću života koju je Beograd nekad imao


Glumac Nikola Đuričko je rešio da karijeru nastavi van Balkana, pa je sa suprugom Ljiljanom, sinom Đorđem i ćerkom Nađao otišao u Ameriku. Odluku o preseljenju su doneli zajedno, nakon dugog i veoma ozbiljnog razmišljanja

– Nikola je danima pričao sa suprugom Ljiljanom i rešili su da je trenutak da se presele u Njujork, kao i da se glumac baci na pravljenje planova kako da tamo izgradi uspešnu karijeru, kakvu ima u Srbiji. Za početak su otišli na godinu dana kako bi videli da li će ono što im Amerika nudi zadovoljiti sve njihove potrebe, a ukoliko sve bude išlo po planovima, njihova želja je da tamo i ostanu i izgrade život – kaže dobro obavešten izvor za “Blic”, i dodaje da je Nikola i pre preseljenja razradio planove za život u Njujorku:

 

– Što se tiče karijere, Nikola je mislio na sve detalje. U trenutku kada je odlučio da ne čeka više ni dana, već da se u glumačkim vodama oproba “preko grane” raspitao se za sve opcije koje su mu na raspolaganju. Kako je već imao brojna i uspešna iskustva s inostranim glumcima, uključujući i saradnju sa Andželinom Žoli na njenom filmu “U zemlji krvi i meda”, veruje da mu snalaženje u Americi neće teško pasti. Čim se s porodicom smestio, raspitao se i odlučio da pronađe agenta za kojeg veruje da će mu karijeru voditi u pravom smeru. Entuzijazma mu ne manjka, a prijatelji i kolege su mu poručili da jedva čekaju da gledaju njegova nova ostvarenja, rekao je izvor za Blic i dodao da će Đuričkovi naslednici školovanje nastaviti u Njujorku.

 

Nikola Đuričko koga su mnogi doživvljavali kao tipičnog predstavnika urbanog Beograda, u razgovoru za naš razgovor nedavno je otkrio za čim oseća nostalgiju.

Mnogi vas doživljavaju kao tipičnog predstavnika urbanog Beograda, koji polako nestaje. Osećate li i sami nostalgiju prema prošlim, ne tako davnim vremenima?

– Nostalgičan sam pri pomisli na moje drugove koji nisu više sa nama. Nostalgičan sam za devojkama koje su se odselile u beli svet. Mislim da svi gajimo sentimentalna osećanja za nekim lepšim vremenima.
– rekao je svojevremeno i istakao da mu je žao što njegovi naslednici neće upoznaju Beograd kakav je nekad bio.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikola Djuricko (@nikoladjuricko) on


– Krivo mi je što neće upoznati lakoću života koju je Beograd nekad imao. U mom sećanju Beograd je uvek bio dovoljno veliki da vas sakrije ako to želite, a istovremeno dovoljno mali da lako možete da sretnete poznanike ili prijatelje i sa njima se “uvalite” na neku žurku.

Autor: Gloria.rs
Foto: Gloria magazin/ Jelena Jovanov/ Jakov Simović
Podelite sa prijateljima:
Tagovi