Nevena Božović: Danas svako može da bude poznat, ja bih radije da budem priznata


Nevena Božović (23), mlada pevačica koju je naša publika upoznala prilikom učešća u muzičkom takmičenju Prvi glas Srbije, još od malena je u svetu muzike. Predstavljala je našu zemlju na Dečjoj pesmi Evrovizije 2007. u Roterdamu i osvojila treće mesto. Nakon pobede na Beosongu 2013, a kao članica grupe “Moje 3″, zajedno sa koleginicama iz Prvog glasa Srbije – Mirnom Radulović i Sarom Jovanović, predstavila nas je na Pesmi Evrovizije 2013. u Malmeu, ali devojke nisu ostvarile značajniji plasman.

🎤 #NYreRUN #rnbsunday #rnbsundaymademedoit #gotik #betonhala

Фотографија корисника Sara Jo (@sarajoofficial) дана

Nakon toga, njena karijera kreće uzlaznom putanjom. Objavila je više od desetak singlova, na kojima je sarađivala sa velikim imenima poput Aleksandre Kovač, Dušana Popovića, Aleksandra Milutinovića, a nedavno je izdala i novi singl pod nazivom “Siesta”, na kom je prvi put sarađivala sa uspešnim kompozitorom Goranom Kovačićem i Ljiljanom Jorgovanović koja je napisala tekst pesme.

Danas Nevena mašta o tome da što pre izda svoj prvi album, da se ozbiljnije posveti svoj autorskoj muzici i da jednoga dana u Beogradu ima svoj prvi veliki solistički koncert.

U kratkom intervjuu za emisiju  “Skener” na TV Prva, mlada pevačica je otkrila i šta misli o situaciji na današnjoj muzičkoj sceni. Na pitanje novinara kada je prvi put shvatila da je poznata, Nevena je mudro odgovorila.

– Ja bih pre da budem priznata nego poznata. A da sam “poznata”, shvatila sam nakon prve “live” emisije u Prvom glasu Srbije, kada su ispred naše kuće dolazili ljudi sa decom i tražili da se slikamo, potpisivali smo autograme… To je prvi momenat kada sam shvatila da se nešto desilo – prisetila se Nevena.

Nevena misli da između “priznatosti” i “poznatosti” postoji velika razlika, a da je danas jedno od ta dva gotovo svima dostupno.

– Danas svako može da bude poznat. Makar napravili najveću glupost na svetu, imaćete veliku pažnju medija. Ali biti priznat podrazumeva neki rad, trud, talenat, ulaganje, neko dostojanstvo koje imate u svom poslu.

Mlada pevačica koja je zahvaljujući svojoj skromnosti i odmerenom ponašanju, uzor mnogim devojkama širom zemlje, sebe ne smatra delom estrade.

– Sebe ne smatram estradnom ličnošću. Mada, baviti se ovim poslom u Srbiji podrazumeva da na neki način budete deo tog sveta. Sebe prvenstveno smatram muzičarem, jer sam se od svoje sedme godine posvetila muzičkom obrazovanje, imam završenu Akademiju i na specijalističkim sam studijama. Tako da, moram da priznam, ne prija mi preterano kada me nazovu pevačicom, baš zbog tih predrasuda vezanih za ovaj posao i estradu.

O Neveninom privatnom životu se vrlo malo zna. Povezivali su je sa glumcem Milošem Bikovićem, koji je igrao u spotu za njenu pesmu “Bal”, a inače ona smatra da javne ličnosti treba da imaju granicu, kad je u pitanju iznošenje detalja iz ličnog života u javnost. Iako sama voli da čuje ponešto privatno o javnim ličnostima koje poštuje, voli da je to sa merom.

– Treba da postoji neka granica pristojnosti, neka mera u iznošenju ličnih stvari u javnost. Ukoliko je preterano, smtaram da je neukusno. To opet ima veze sa onim “biti poznat” i “biti priznat”.

Nevena je rodom iz Kosovske Mitrovice, a već pet godina živi u Beogradu. U kojoj meri se snašla u velikom gradu i šta joj se u njemu dopada, pevačica je objasnila:

– Nakon pet godina, koliko živim u Beogradu, osećam se kao da je moj grad. Ovde mi je najlepše druženje, jer ima toliko mesta gde možete da uživate sa prijateljima, mislim da nijedan grad to nema.

Iako je Beograd usvojila kao svoj grad, ipak postoji jedno mesto gde bi volela da, makar na neko vreme, živi.

– Omiljena zemlja mi je Švedska, tako da bih volela da neki period života provedem u Štokholmu – zaključila je Nevena.

Autor: Gloria.rs/M.G.
Foto: Antonio Ahel, Z. Milutinović/ATA images, Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi