Nepoznata anegdota sa snimanja “Više od igre”: Ljiljana Dragutinović u epizodi “vikleri ili život”

Glumačkom umeću dramske umetnice Ljiljane Dragutinović (65) divimo se već četiri decenije, ali njena prva uloga i “vatreno krštenje” pred kamerama bila je rola Milice Živić u kultnoj seriji Zdravka Šotre “Više od igre”.

Ljiljana Dragutinović, Petar Božović i Petar Panić

O tome kako se snašla u prvoj televizijskoj ulozi, u kojoj su joj partneri bili velikani poput Petra Božovića, Nikole Simića, Pavla Vuisića, Bate Paskaljevića, Petra Panića i mnogih drugih, glumica je ispričala u razgovoru za “Gloriju”.


– Sad mogu da kažem da nisam znala gde se nalazim. Na primer, Šotra mi kaže da napravim švenk, to jest da očima ispratim Peru, a ja okrenem celu glavu. Onda me sekretarica režije, divna Mirjana Vuisić, pozove diskretno i objasni mi šta treba da radim. To je bio moj prvi susret s kamerom, na akademiji nismo ništa slično radili. Pamtim taj posao i po tome što smo ga svi radili temeljno, natanane, ozbiljno.

Anegdota sa snimanje ove serije je bilo pregršt, a Ljiljana se posebno seća nevremena koje ih je zadesilo dok su snimali u Velikom Gradištu.

Ljiljana u seriji “Više od igre”

 

– Dremala sam u stolici i čekala da me pozovu. Kosu su mi bili uvili na krupne, metalne viklere. Kad je počelo da grmi, skočila sam i počela da bacam viklere daleko od sebe. U ono vreme plašila sam se i buba, kamoli grmljavine – kroz smeh je otkrila glumica.

Autor: Gloria magazin/Zorica Zarić
Foto: Gloria magazin/Jelena Jovanov, Privatna arhiva
Podelite sa prijateljima:
Tagovi