Neda Arnerić: Volela bih da verujem u anđele


Glumačka diva i dobitnica nagrade ‘Beogradski pobednik’ za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti u intimnoj abecedi otkriva zbog čega bi volela da veruje u anđele, kako se rado seća detinjstva i zašto su porazi važni u životu

a Anđeli. Jer mi je mnogo prijatelja u poslednje vreme otišlo. Ne znam kuda se odlazi kad prestane život na planeti. I volela bih da verujem u anđele.

b Beograd. Žao mi je što je ovako ruiniran, prljav i bez koncepta.

c Crpeti snagu. I onda kad nam se učini da je nemamo dovoljno, a uvek je imamo, samo ne umemo da dopremo do nje.

č Čast, poštenje. Živeti bez ljage i mirno se pogledati u ogledalu znači biti častan čovek.

ć Ćorave bake. Kad mi je teško, volim da se prisetim detinjstva, kako sam lepo živela, a jedna od najdražih igara mi je bila ćorave bake.

d Dragost. Kad nekog volimo, osećamo dragost prema toj osobi. To veoma ispunjava i bitno je za svakog čoveka, da ima dragosti prema okolini.

dž Džamije. Veoma volim da putujem, a džamije su mi prva asocijacija na putovanja. Posećivala sam ih po raznim arapskim i zemljama Istoka. Lepe građevine.

đ Đavo. Bolje da ga nema, a ako ga ima, da ga pobeđujemo.

e Evropa. Žao mi je što ne ličimo na neku zemlju Evrope, što nismo tako uređeni, što je Evropa još mnogo daleko od nas.

f Feđa Stojanović. Moj dragi prijatelj i partner iz predstave “Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo”. Volim i da se družim s njim i da igramo zajedno.

g Gordost. Mislim da ne treba biti gord, ta osobina ne ide uz dobrog čoveka. Gordi ljudi brzo budu zaboravljeni.

h Hvala. Hvala životu što me do sada prilično dobro vodio. Volela bih da mogu da kažem hvala i za neke stvari koje me okružuju a koje nisu baš najbolje.

i Imati. Imati dobru dušu, veliko srce, razumevanja za sebe, pa i za druge. Imati je važna stvar u životu, u duhovnom smislu.

j Jao, kako ću se snaći?

k Kvalitetan, ispunjen život, ne budzašto utrošen, nego upotrebljen na prave stvari.

l Lepota duše, misli, odnosa, života.

lj Ljubav, prvo prema sebi samome, jer kad je nemamo prema sebi, ne možemo je imati ni prema drugima.

m Majka Milica. Mnogo mi nedostaje i hvala joj što me je vodila ispravnim putem i što sam ispala jedno dobro, vaspitano čeljade.

n Neda.

nj Njam, njam. Umeti lepo jesti, s merom i prave stvari, koje volimo, izbegavati ono što ne volimo.

o Obično, svakodnevno, nepretenciozno. I oblačenje i odnosi, što običniji, to bolji.

p Porazi. Treba ih podneti dostojanstveno i iz njih naučiti nešto i još jače krenuti dalje. Oni su važni.

r Rovinj, grad koji volim najviše na svetu i u kome sam odrastala. Uvek mu se vraćam, ispunjava me, za mene je jedan od najlepših gradova na planeti.

s Slava. Vrlo opasna i pogubna stvar za ljude koji ne umeju da se nose s njom. Treba se nositi sa slavom, to nije nimalo jednostavno.

š Škola, ali ne ona koju smo pohađali radi ocena, nego škola života. Da umemo da naučimo nešto idući kroz život i da nas to vodi na pravi put.

t Tišina. Jedna od meni najdražih pojava u prirodi jeste tišina. To nekad može da bude veličanstveno, tišina koja se čuje.

u Ulice beogradske, pune rupa i prljavštine.

v Veličanje bez pokrića. Ima ga mnogo oko nas i nimalo mi se ne dopada. Treba biti objektivan.

z Zajedno. Veoma je lepo kad umete da budete zajedno sa prijateljima, zajedno sa svojom ljubavi, zajedno sa prirodom, zajedno sa celom planetom.

ž Želje. Što sam starija, sve ih manje imam, a nekad su bile veoma bitne u mom životu. S vremenom sam shvatila da nisu toliko bitne.

Autor: Gloria magazin/Tanja Nikolić
Foto: Dalibor Danilović, Zoran Paović
Podelite sa prijateljima:
Tagovi