Neda Arnerić: Suviše mi je bolno da pričam o suprugu


Zbog smrti supruga Milorada Mešterovića diva jugoslovenske i srpske kinematografije Neda Arnerić otkazala je sve obaveze, uključujući i pozorišnu premijeru

Skrhana tugom zbog smrti supruga, doktora Milorada Mešterovića, glumica Neda Arnerić (65) otkazala je premijere predstava na kojima je radila poslednjih meseci. Njena životna ljubav preminula je u šezdeset devetoj godini posle duge i teške bolesti.

37 godina velike ljubavi: Preminuo suprug Nede Arnerić

Suviše mi je intimno i bolno da pričam o suprugu, iako je dugo bio bolestan i ovako nešto je bilo očekivano. Ne znam da li ću ikada smoći snage. Hvala vam na razumevanju – rekla nam je Neda i zamolila nas da joj ne šaljemo cveće. – Ne volim ga u ovakvim situacijama – objasnila je.

Milorad Mešterović, penzionisani lekar KBC Zemun, u dugogodišnjoj karijeri stekao je svetski ugled, zbog čega je bio predsednik Svetskog udruženja stručnjaka maksilofacijalne hirurgije. Ali uvek je isticao da mu je najdraža titula što je Nedina najveća ljubav. Odnosno, kako je rekla glumica u jednom intervjuu, deo nje, njenog tela.

Prosto, Mile je nešto bez čega ne mogu da zamislim svoj život.

Neda Arnerić o smrti bliskih kolega: Jedva čekam da odem, da i ja budem sa njima

Važili su za jedan od najskladnijih parova u Beogradu. Njihov brak, ispunjen ljubavlju i lišen skandala, bio je uzor. Upoznali su se 5. septembra 1981. nakon izvođenja komada “Mušica” u Pozorištu Dvorište.

Posle predstave otišli smo na večeru, zbližili smo se i počeli da živimo zajedno nekoliko dana kasnije. Dopao mi se kao izuzetno zgodan, šarmantan i zanimljiv čovek. Imala sam sreću – ispričala je Neda u jednom intervjuu i dodala da se ne treba vezati za prve ljubavi. – Mnoge moje prijateljice udale su se za svoje momke iz škole i sve što su imale u životu jeste taj jedan muškarac. E, ja sam prvo isprobavala, a onda sam uključila i racio i shvatila da je Mile divan, plemenit, dobar, pošten, svetski čovek koji je mnogo putovao, koji će me uvek voditi i biti korak ispred mene.

ŽIVOTNA LJUBAV

Nisu se razdvajali posle prvog susreta. Bila je to ljubav za čitav život.

Moj Mile mi je sve: sin, brat, muž, otac, ljubavnik i prijatelj. Volim ga više od života – govorila je ponosno glumica, a kad se on pre pet godina teško razboleo, svaki slobodan trenutak provodili su u Austriji.

Neda Arnerić: Volela bih da verujem u anđele

Osim ljubavi prema umetnosti, delili su i strast prema jedrenju, putovanjima. Nisu imali dece i Neda je veoma patila zbog toga. Vrlo emotivno je preživljavala sve što se dešavalo ne samo njoj i njenom suprugu već i njihovim prijateljima, generalno narodu iz kog je potekla. I kad bi na momente potpuno gubila nadu da će se u skorije vreme nešto promeniti, najbolji lek bio je upravo njen Mile.

Iako sam sklona depresiji, ona uvek prođe. Zatvorim se u kuću, ni sa kim ne komuniciram i iščupam se, uz pomoć supruga s kojim se razumem i bez reči – istakla je Neda.

Autor: Gloria magazin/ Zorica Zarić
Foto: Gloria magazin/ Dalibor Danilović/ Zoran Paović/ Facebook
Podelite sa prijateljima:
Tagovi