Naslednica kraljice romske muzike: Kako izgleda jedina ćerka Esme Redžepove (foto)

Legendarna pevačica romske muzike Esma Redžepova preminula je pre dva dana u 73. godini, posle kraće i teške bolesti, a iza sebe je, osim bogatog muzičkog nasleđa, ostavila i 48 usvojene dece.

Zajedno sa preminulim suprugom Stevom Teodosijevskim usvojila je čak četrdesetsedam sinova, a 2012. godine odlučila je da prvi put u životu udomi i ćerku, koju je pevačica smatrala svojom muzičkom naslednicom.


– Nije tajna da Steva i ja nismo mogli da imamo svoju decu, ali usvajanjem smo se ostvarili kao roditelji više od ostalih. Ima žena koje su rodile desetoro ili dvanaestoro dece, ali mislim da sam jedina na svetu koja je majka četrdeset sedmoro sinova – rekla je svojevremeno za magazin “Hello”.

Elenora Mustafovska je krenula stopama svoje majke. Studirala je solo pevanje na ESRA univerzitetu u Skoplju, a pre tri godine se i priključila porodičnoj grupi “Esma’s Band”.


Preminula kraljica romske muzike imala je karijeru dugu 55 godina, a od 2013. je nosila i titulu nacionalnog umetnika Makedonije. Ova ambasadorska romske muzike u svetu imala je samo reči hvale za svoju naslednicu.

– Slažemo se odlično, baš kao majka i ćerka. Shvatila sam da je u kasnijim godinama bolje imati uz sebe žensko dete nego muško i nisam se prevarila. Eleonora je studirala na Univerzitetu ESRA u Skoplju. Već tri godine članica je “Esma’s Banda”, koji me prati – govororila je o svojoj Eleonori Esma.

Autor: Gloria.rs/M.G.
Foto: Prinscreen, Facebook
Podelite sa prijateljima:
Tagovi