Najveći finansijski debakl u istoriji Holivuda: Kako se film sa Džinom Dejvis našao u Ginisovoj knjizi rekorda (foto/video)

Nije retkost da filmovi u kojima glume megazvezde prođu katastrofalno na bioskopskim blagajnama. Iako nam se čini da zvučna imena po pravilu privlače gledaoce, neretko se desi da ostvarenje koje je najavljeno kao spektakl zapravo doživi potpuni fijasko.


Takav slučaj je bio sa filmom “Ostrvo gusara” (Cutthroat Island), avanturom iz 1995.  za koju režiju potpisuje Reni Harlin, a u kojem glavnu ulogu tumači njegova supruga, zanosna Džina Dejvis.

Čak ni Oskar koji je Dejvisova dobila 1988. godine za sporednu ulogu u filmu “Slučajni turisti” nije pomogla da film bolje prođe na blagajnama. Snimanje ove piratske avanture u kojoj pored Džine igra i Metju Modin, koštalo je 98 miliona dolara, a zaradio je svega desetinu uloženog novca – 10 miliona. Osim toga, honorar glavne glumice je za to vreme bio basnoslovan – sedam miliona.

@steven_j_77 је поделио/ла објаву дана


Zahvaljujući finansijskom debaklu koje je doživeo, “Ostrvo” je svoje mesto našlo u Ginisovoj knjizi rekorda, a posle ovog filma producentska kuća “Carolo Picures” je bakrotirala…

Autor: Gloria.rs
Foto: Guliver/ Getty images/ Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi