Mirjana Bobić Mojsilović: Bolni rastanak sa Lili


Književnica i novinarka teško je podnela smrt pudlice s kojom je delila pobede i poraze u poslednjih 18 godina

Mirjana Bobić Mojsilović: Ko nikad nije patio, taj nije ni živeo

Poznata književnica Mirjana Bobić Mojsilović trenutno promoviše svoj novi roman “Muška azbuka”, koji na specifičan način razotkriva mušku verziju ljubavi, tiče se onih koji su ostavljeni, ali i onih koji ostavljaju, i dubinski se bavi analizom prevare u ljubavnim odnosima. Međutim, ovaj posao i zadovoljstvo što “Muška azbuka” gospodari top-listama čitanosti pokvario joj je jedan bolni događaj – preminula je njena pudlica Lili koja je bila s njom nešto više od 18 godina. Kada smo pozvali Mirjanu u nameri da porazgovaramo o Lilinoj smrti i načinu na koji se nosi s velikom tugom, ljubazno se zahvalila uz reči:

Isuviše je intimno i sveže da bih o tome govorila.

JUNAKINJA PRIČE

Književnica je gubitak veoma teško podnela. Njeni prijatelji kažu da je plakala celog dana kada je kuca preminula. Premda je znala da se rastanak neminovno približava, odlagala ga je što je duže mogla. A zapravo, nije imala izbora. Morala je da uspava Lili, koja je bila uz nju čitavo jedno ljudsko punoletstvo, delila s njom i najbolje i najteže momente, a često bila i glavni junak njenih postova na društvenim mrežama, prvenstveno instagramu.

Mirjana Bobić Mojsilović: Muška ulica u Beogradu u kojoj nema nijednog srećnog lica

Mirjana se dugo opirala da Lili odvede kod veterinara da dobije injekciju za uspavljivanje, iako se već videlo da je kraj neizbežan. Ipak je poslušala savet veterinara i porodice. A kako je mnoge momente iz svog života ovekovečila u tekstovima i knjigama, ne sumnjamo da će Lili opet biti među nama, kao junakinja neke priče.

Autor: Aleksandar Đuričić
Foto: Vidoje Manojlović/ Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi