Miodrag Radonjić: Gluma opasna po zdravlje


Dramski umetnik Miodrag Radonjić, nova snaga srpske kinematografije, zbog filma ‘Balkanska međa’ naučio je albanski jezik i savladao ispaljivanje zolje, posle čega je dobio povrede mišića i modrice na ramenu

Učešćem u filmovima “Južni vetar” i “Balkanska međa” kao glumac i producent Miodrag Radonjić (30) pokazao je da je nova snaga srpske kinematografije. Sa Milošem Bikovićem, kolegom sa klase sa FDU, osnovao je Archangel Studios i pored umetničkog posla pred kamerom latio se i onog producentskog. Po najvišim svetskim standardima sa kolegama iz Rusije realizovao je akcioni ratni triler “Balkanska međa”, koji je samo u Srbiji pogledalo već 100.000 gledalaca. U potresnom ostvarenju o sukobima na Kosovu i zauzimanju aerodroma Slatina prikazana je i emotivna priča o žrtvi koju muškarac podnosi zarad ljubavi prema devojci.

U razgovoru za Gloriju Radonjić otkriva da se dosad neretko žrtvovao zbog ljubavi.

Ljubav zahteva da konstantno žrtvujete sebe pomalo. To je iluzija slobode. Ne možete da budete usredsređeni samo na sebe. Čim delite nešto sa nekim, to se formuliše kao žrtva. Ali ako je zbog ljubavi, onda je to davanje.

Ostatak intervjua sa Miodragom Radonjićem pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 1. aprila

Autor: Gloria magazin/ Ivan Aranđelović
Foto: Gloria magazin/ Jelena Jovanov/ Arhangel Studios
Podelite sa prijateljima:
Tagovi