Minja Miletić: Moja sloboda nema cenu


Novinarka Televizije N1 koju je mesecima proganjao pedesetogodišnji muškarac odahnula je posle njegovog hapšenja, ali i dalje oseća jezu kad sama uđe u garažu i na svaki zvuk se trgne, pa je zato otac svakodnevno prati do posla i nazad

Čovek koji ju je progonio nekoliko meseci uhapšen je i nalazi se u pritvoru, ali novinarka i producentkinja Televizije N1 Minja Miletić (37) i dalje se trza na svaki šum, posebno kad u cik zore ulazi u pustu garažu. Dok seda u svoj automobil i kreće na posao, sve vreme gleda u retrovizor. Mada nijednog trenutka nije pomislila da je životno ugrožena, izluđivala ju je pomisao da bi tog čoveka mogla sresti na ulici. Spoznaja da je došao iz Bosne i Hercegovine u Beograd i iznajmio stan kako bi joj bio bliže stvarala joj je osećaj nelagode. Plašilo ju je i to što nije znala kako bi reagovala da ga je zaista videla u svojoj blizini, jer ni posle stotine poruka koje joj je poslao sa nekoliko lažnih profila nije joj jasno šta je hteo od nje. Kad joj je obezbeđenje u matičnoj kući reklo da ju je pedesetogodišnjak koji se predstavio kao osoba sa profila sa kog joj je stiglo najviše poruka tražio na prijavnici, slučaj je prijavila policiji. Preventivno, promenila je neke navike, otac je prati do posla i nazad. U međuvremenu, saznala je da se A. Đ. (zbog istrage se ne sme otkriti ime) voditelju Zoranu Kesiću predstavljao kao njen verenik.

– Osvrćem se u garaži, vrlo sam oprezna, osluškujem svaki zvuk, gledam levo-desno. Najviše me plašila mogućnost da će se pojaviti odnekuda, i to mi je sve vreme stvaralo nemir. Nisam znala šta me čeka, gledala sam u retrovizor, svesna da može da dođe, sačeka me ispred televizije i prati me do kuće.

Ostatak ekskluzivnog intervjua s Minjom Miletić pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 28. maja!

Autor: Gloria magazin/ Zorica Zarić
Foto: Dalibor Danilović
Podelite sa prijateljima:
Tagovi