Mina Sovtić: Mama je mislila da je gluma moj trenutni hir


Iako je planirala da se posveti režiji, mlada glumica Mina Sovtić (23), koju gledamo u aktuelnoj hit seriji ‘Koreni’ i koja je lepotu i talenat nasledila od majke, naše velike dramske umetnice Anice Dobre, shvatila je da je rođena za scenu tek kad je stala ispred kamere i počela da se igra.

Simpatije gledalaca pobrala je kao Olga Tošić u seriji “Koreni”

U želji da bude sigurna da je kćerkin izbor profesije istinska želja, a ne trenutni hir, Anica Dobra je poslala Minu kod svog profesora glume Predraga Bajčetića.

Kako bi se uverila da je odabrala pravu profesiju, Anica je Minu poslala kod svog profesora Predraga Bajčetića

Anica Dobra nagrađena na “Zoranovim danima”: Šta će žena bez brka?

Mama je verovala profesorovom mišljenju, a on je bio taj koji je presudio da treba da konkurišem. Do četiri ujutru smo probali i razgovarali i na kraju mi je rekao da moram da izađem na prijemni.

Uloga bokserke Sare joj je veoma inspirativna

S majkom je već zaigrala na sceni, u predstavi “Hipnoza jedne ljubavi” u Zvezdara teatru, preuzevši ulogu Mile od Nine Janković za vreme njenog trudničkog i porodiljskog odsustva. Taj komad Mini je značajan i po tome što u njemu glumi rame uz rame sa svojim profesorom Draganom Pelevićem Peletom. Lik bokserke Sare u predstavi “Ljubav u Savamali” u istom pozorištu prva je velika rola koju je dobila na audiciji, u konkurenciji više od trideset glumica.

“Hipnoza jedne ljubavi” večeras jubilarni stoti put pred publikom

U “Hipnozi jedne ljubavi” glumila je sa majkom Anicom Dobrom i Slobodanom Bodom Ninkovićem

Imala sam ogromnu tremu na kastingu, sve smo sedele u bifeu i čekale svoj red. Kad se reditelj odlučio za mene, osećala sam samo zahvalnost, i veru u sebe da to mogu da iznesem. Zahvalna sam Zvezdara teatru koji ima sluha za mlade glumce i domaće pisce, velika je čast biti deo praizvedbe komada koji se bavi migrantima i ruši mostove među ljudima.

Autor: Gloria magazin/ Tanja Nikolić
Foto: Gloria magazin/ Dalibor Danilović/ Nikola Vukelić/ RTS
Podelite sa prijateljima:
Tagovi