Mima Karadžić: Uvek sam za vođenje ljubavi

Kako će tekuće leto provesti radno, dramski umetnik Milutin-Mima Karadžić priznaje da zadovoljstvo, osim u glumi, pronalazi u druženju sa zanimljivim ljudima uz čašu vina

 

Glumac i producent Milutin-Mima Karadžić (65), koji retko daje intervjue, za Gloriju otkriva da se period izolacije u njegovom slučaju može opisati citatom: “Sve mode prolaze, samo vino ostaje.” Dodaje da vino doživljava kao vođenje ljubavi i naglašava da je došlo vreme da više ne igra zavodnike, kao i da nikada ne bi voleo da ode sa ovih prostora, poput njegovih mnogobrojnih kolega koji su sreću okušali u inostranstvu. Za glumce, kako kaže, ima više posla nego ikada ranije. Njega ćemo tako gledati u novoj seriji “Dream Team” koja se ovih dana snima na beogradskom Bulbuderu.


– Tumačim vođu navijača, jednog bivšeg, istetoviranog rokera. S obzirom na to da ne poznajem vođe navijača, nisam ga pravio ni po jednom uzoru. Ne odlazim na utakmice, ne znam ni ko igra u našoj ligi, niti me zanima. Ne idu ni oni u pozorište, pa što bih ja išao na utakmice? To je neka moja izmišljotina, moje viđenje. Kada me je Lazar Ristovski pozvao i pričao o tome, toliko je bio napaljen na ulogu da sam bio na ivici da prihvatim. Bez čitanja. Jako mi se dopalo. Ovo je nešto što nikada nisam igrao, nešto potpuno drugačije. Bogu hvala, više ne glumim zavodnike.

Mima se raduje kada mu se ponudi rola kakvu do tada nije tumačio.

– Treba se oprobati u različitim ulogama. To svakog glumca čini srećnim. Recimo, spajali su me sa miljeom tipova koji mogu da imaju i ženu i jednu ili dve ljubavnice, pa sam na tom tragu napravio Savu Bačića u seriji “Budva na pjenu od mora”, prvi takav lik u mojoj karijeri.

Mada su neke njegove kolege odlučile da napuste Srbiju i svoje mesto potraže u svetu ili okruženju, Mima nema nameru da menja adresu.

– Nikada se nije radilo ovoliko koliko se sada radi. Ozbiljan novac se odvaja za serije. Moram priznati da su postale isplative. Filmove maltene više niko ne snima. I u svetu se mnogo više prave serije i mislim da je to dobro. Za nas glumce sigurno jeste, a siguran sam da je dobro i za publiku. Verovatno nisu sve serije kvalitetne, ali ja mogu u ime svih svojih kolega da kažem da mi radimo najbolje što možemo. Ne razmišljam o potencijalnom odlasku u inostranstvo. Znam da glumci idu van zemlje da nađu posao, kao što to čine i električari. Ako neko ima dobru priliku, što da ne. Ja nemam tu varijantu i ne želim da živim negde drugde. Volim da odem na neko vreme, ali još više da se vratim.

Bez obzira na mere predostrožnosti koje su vladale tokom vanrednog stanja zbog pandemije virusa korona, Mima je svaki dan živeo punim plućima. Budući da veliku strast gaji prema vinu, važno mu je sa kim ga ispija.

– Možda sam ograničene pameti, ali ništa nisam shvatio iz izolacije jer nisam ni bio u njoj. Živeo sam potpuno normalno, kako činim i sada. Prao sam ruke celog života i ne trebaju mi posebne mere da me nateraju na higijenu. Ne nosim masku i rukavice, pa ako me zakači virus, zakačio me je. Izlazim svako veče, družim se s ljudima, tako ću nastaviti i ubuduće. Nemam nikakve nove prioritete. Jedva sam čekao da počnemo da radimo.

Poslednjih godina spojio je uživanje i strast. Posećuje vinske podrume širom regiona i Evrope.

– Redovno obilazim vinarije. Kako kod nas, tako i po Italiji, Sloveniji, Crnoj Gori, Hrvatskoj. Više me zanima vino nego bilo šta drugo, da ga pijem i uživam u svemu onome što ide uz to, društvu, ambijentu. Vino ima svoju kulturu, nije to samo piti. Kada me pitaju zbog čega baš vino, ja to objasnim na sledeći način. Kad neko popije za šankom rakiju s nogu, to je kao seks s nogu. Kod vina moraš da otvoriš flašu, sipaš, uz njega moraš da pričaš sa nekim, sa partnerom. Vino mu dođe kao vođenje ljubavi, a ja sam uvek za vođenje ljubavi.

Autor: Gloria magazin/ Tamara Veličković
Foto: Dalibor Danilović, Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi