Miloš Šobajić i Maja Iskjerdo: Ljubav ne broji godine

Slikar i njegova više od tri decenije mlađa supruga, egzotična profesorka arhitekture, skopili su građanski brak u svom stanu u Beogradu, uvereni su da su bili zajedno pre više od dva veka, a uskoro počinju bitku za potomstvo


Ljubavna priča slikara Miloša Šobajića (73) i profesorke pejzažne arhitekture Maje T. Iskjerdo (42) od onih je na koje niko ne može ostati ravnodušan. Ne toliko zbog očigledne razlike u godinama, niti zato što je ona egzotična lepotica a on svetski priznat umetnik, koliko što oboje čvrsto veruju da su bili ljubavnici i pre gotovo dva i po veka. Upravo to prvo kažu kad ih neko pita otkud njih dvoje zajedno. Dodaju da su jedno u drugome konačno našli najiskrenijeg i najnežnijeg partnera, a ekskluzivno za Gloriju otkrivaju kako žele da usvoje bar jedno dete.

Kad ste se upoznali?

Maja: U ovom životu, pre 12 godina, ali smo bili zajedno i pre 2350 godina i objasniću zašto to mislimo. Dakle, do 2006. živela sam u Španiji, gde sam studirala i radila, imala dečka. Svoj život nisam videla ni u Srbiji, ni u Peruu, iako mi je otac iz Šumadije a majka je rođena u mestu Mojobamba. Došla sam nakratko iz privatnih razloga u Beograd, gde mi žive roditelji, i slučajno saznala da je otvoren Fakultet umetnosti za dizajn čiji je osnivač i dekan bio Miloš, koji se sa svojim tadašnjom suprugom Lotos godinu ranije vratio iz Pariza. Potpuno spontano poželela sam da radim na tom fakultetu i primili su me.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 16. jula!

Autor: Gloria magazin/ Zorica Zarić
Foto: Gloria magazin/ Dalibor Danilović
Podelite sa prijateljima:
Tagovi