Miloš Biković: Očinstvo na čekanju


Dok snima nastavak filma ‘Južni vetar’ i istoimenu TV seriju i uživa u ljubavi s manekenkom Barbarom Tatalović, glumac i producent Miloš Biković ističe da još ne razmišlja o svom potomstvu

Nakon što je sa partnerkom, manekenkom Barbarom Tatalović, proveo zasluženi odmor u Abu Dabiju, gde se regenerisao i skupio snagu za predstojeće nedelje tokom kojih će mnogo raditi, glumac Miloš Biković (31) vratio se u rodni Beograd i stao ispred kamere. Pre toga je vredno vežbao da bi njegov junak Petar Maraš u nastavku filma “Južni vetar” i istoimenoj TV seriji bio još uverljiviji. Prve scene za film koji će biti prikazivan sledeće godine i seriju od 14 epizoda za RTS snimljene su u zatvoru Zabela.

Miloš Biković: Šta je muškarac bez brade (foto)


U odnosu na prvi deo, sve je drugačije. Za početak to što je glavni lik iza rešetaka, što je nekoliko godina stariji, valjda i mudriji, što ima dete sa ženom koju voli, a koja ga čeka. Samo su problemi ostali stari. Dramski obrti dovešće aktere priče u nove neprilike i iskušenja, a jedno od njih je i odnos glavnog junaka sa sinom. Dok se priprema za snimanje tih scena, Biković u razgovoru za Gloriju priznaje da u privatnom životu još nije razmišljao o ostvarivanju u ulozi oca.

Neke scene snimljene su u zatvoru Zabela

To još nije u planu. A mislim da ću se u filmu dobro snaći kao otac. Jedan od mojih omiljenih partnera sada je upravo mali, neodoljivi Milutin koji tumači mog sina. Zadovoljstvo je raditi s njim.

Miloš Biković: Uloga kod Kusturice se ne odbija

Za repriziranje uloge Petra Maraša naš glumac se fizički intenzivnije pripremao nego prvi put.

Reč je o jačoj fizičkoj pripremi, ali nije tu bilo nikakvog preterivanja. Više sam vežbao u teretani nego za prvi deo, samo to. Važna je i psihološka priprema za tumačenje lika koji je stariji i zreliji nego u prvom filmu.

Sa neodoljivim Milutinom koji u drugom delu “Južnog vetra” igra njegovog sina

ZATVORSKO ISKUSTVO

Upravo snimanje u Zabeli Milošu je predstavljalo veliki izazov.

Snimali smo u zatvoru, što je za mene bilo novo iskustvo koje do sada nisam imao. Pre svega u smislu da proniknem u to kako funkcioniše zatvor iznutra, koji su mehanizmi moći tamo i odnosi snaga, i da osetim kako je biti iza rešetaka – ističe glumac.

Zbog uloge je promenio imidž – pustio bradu i skratio kosu – što, kako kaže, neće biti njegov novi stalni izgled.

Barbara će razumeti: Miloš Biković ne zaboravlja staru ljubav (foto)

Ne, ta brada je bila prevashodno i jedino zbog uloge.

Bikovićev lik u filmu ima mnogo tetovaža, što glumcu privatno nije primamljivo.

Jednu tetovažu sam uradio pre četiri godine i to je za sada dovoljno. Ne razmišljam o toliko tetovaža kao što ih ima Petar Maraš u drugom delu.

Biković je jedan od producenata filma koji režira Miloš Avramović

Biković se nada da će nastavak “Južnog vetra” premašiti uspeh prvog filma, koji je u bioskopima u zemlji i regionu videlo milion gledalaca, što domaći film skoro nije postigao.

Svesni smo da je “Južni vetar” napravio kvalitativni pomak i sada moramo da nadmašimo taj standard, i režijom, i produkcijom, i glumački. Snimamo već četiri nedelje, a radićemo i u Crnoj Gori i Italiji.

Biković je očaranim njenim talentom: Najlepše pojačanje u ekipi serije “Južni vetar”

U nastavku, koji kao i prvi deo režira Miloš Avramović, glumačka ekipa, u kojoj su Dragan Bjelogrlić, Miloš Radonjić i Jovana Stojiljković, biće pojačana Vukom Kostićem i zvezdom italijanske serije “Gomora” Paskvaleom Espozitom.

Na pitanje da li kao producent ima pravo da ukoliko zapazi da neka uloga odgovara opisu njegove izabranice Barbare Tatalović, njoj ponudi ulogu, Biković se smeje i kaže:

Za sada svako od nas radi svoj posao i tako odlično funkcionišemo.

Motivisan velikom pažnjom javnosti koju privlači “Južni vetar”, Miloš sa kolegama pokreće humanitarnu fondaciju “Sačuvaj osmeh” sa idejom da tokom ovog projekta, zajedno sa sponzorima i partnerima, prikuplja novac za obnovu i pomoć Klinici za dečju onkologiju u Beogradu.

Miloš Biković: Kako sam pao na popravni iz ruskog

Interesovanje koje je film izazvao je ogromno, a naša je dužnost da kroz kulturu i umetnost prožimamo i opštekorisna pitanja. Deo prihoda od filma biće namenjen klinici na kojoj se od raka leče najmlađi pacijenti – najavljuje uspešni glumac.

 

Autor: Gloria magazin/ Ivan Aranđelović
Foto: Jakov Simović /Aleksandar Letić/ Privatni album
Podelite sa prijateljima:
Tagovi