Milojko Pantić: Viski je išao kao ulje


Sportski novinar i komentator Milojko Pantić u prvoj ispovesti posle trežnjenja u policijskoj stanici nakon vožnje u alkoholisanom stanju suprotnim smerom na Brankovom mostu ističe da se izvinio policajcima i sebi zbog gluposti koju je napravio

Neki ljudi nikada ne miruju. Sportski novinar i komentator Milojko Pantić (72) poslednjeg meseca dva puta je ustalasao javnost: prvo zbog vožnje u pijanom stanju u suprotnom smeru na Brankovom mostu, kada je završio na trežnjenju u policijskoj stanici, a samo petnaestak dana kasnije zbog svoje, kako kaže, prve i poslednje knjige “Nebo se otvorilo”. Ova sentimentalna ispovest, koja zadire duboko, i to ne samo u sportske emocije, već je u prodaji. A Milojko je u kafani, gde smo i razgovarali.

Morao sam ovo štivo da napišem jer me to drži od 1991. godine, kada je Zvezda osvojila titulu prvaka Evrope i sveta. Celu knjigu sam odsanjao, ali u bukvalnom smislu. Dve godine je trajalo pisanje, danju bih pričao sa prijateljima o tome šta nam se sve događalo, odlazio bih na spavanje razmišljajući o tome i oko četiri-pet ujutru bih se budio sa gotovim formulacijama. Onda bih odmah skočio iz kreveta i sve zapisao na papir. Da sam nastavljao da spavam, ujutru se ne bih setio ničega.

Nastavak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 10. juna!

Autor: Aleksandar Đuričić
Foto: Gloria magazin/ Dalibor Danilović
Podelite sa prijateljima:
Tagovi