Milan Marić: Glumci nisu zabavljači

Dok svakom novom ulogom pokazuje zašto je na Belinaleu promovisan u zvezdu u usponu, beogradski dramski umetnik Milan Marić otkriva da razmišlja o roditeljstvu i braku i ističe da ne prihvata da su glumci zabavljači

Milan Marić na 69. Berlinalu predstavljen kao zvezda u usponu: Radim najbolje što umem


Mada njegove kolege to rado čine, Milan Marić (28) ne bi uporedio Lazara Stanojevića, mladog operativca BIA kog tumači u seriji “Državni službenik”, sa Džejmsom Bondom, agentom britanske obaveštajne službe MI6. On od svog junaka nije pravio imaginarnog superheroja, već čoveka od krvi i mesa koji se trudi da pored posla sačuva i svoj mali svet, razreši lične dileme, strahove i čežnje. Publika se zbog toga vezala za njega i sada svake subote sedi pred malim ekranima željna novih avantura i zapleta u trileru koji se prikazuje na kanalu Superstar TV, u produkciji Telekoma Srbija.

Šta vam se najviše dopada kod Lazara?
To što je tvrdoglav.

Imate li nekih sličnosti sa svojim junakom?
Ako ga posmatramo samo kao državnog službenika, onda mi nije blizak. Ipak, ja ga tumačim, a ne neko drugi, dakle – taj lik sam ja. Kad dobijete scenario na čitanje i pratite informacije o svom liku, nužno tragate za sličnostima koje imate sa njim. Da li bih ja u datim okolnostima radio sve kao on? Ne verujem.

Verno ste dočarali lik oca i supruga a da to još uvek niste postali u privatnom životu. Kako je bilo igrati muža i tatu?
Kako ću se snaći u ulozi oca i muža pitanja su koja i privatno postavljam sebi. Razmišljao sam o tome šta znači biti otac i vodio se dosadašnjim iskustvom koje imam, time kako vidim roditeljstvo, a sve to u kontekstu scenarija. Lagodnije mi je bilo u ulozi supruga, možda zato što moju ženu u seriji igra Vaja Dujović koju dugo poznajem. Studirali smo zajedno i već smo sarađivali, pa nam je bilo lako.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani

PAGE    1   /   2   /   3   /   4
Autor: Gloria magazin/ Jelena Milinčić
Foto: Gloria magazin/ Jelena Jovanov/Privatni album
Podelite sa prijateljima:
Tagovi