Milan Marić: Bolni rastanak


Iako je znao da se približava kraj, mladi glumac je učinio sve da poslednje mesece života svog psa Ajka učini vrednim sećanja, u kojima posebno mesto zauzimaju zajedničke avanture tokom kojih su međusobno pričali i lajali

Koliko je težak rastanak od kućnog ljubimca najbolje zna mladi glumac Milan Marić (28) posle smrti psa Ajka. Sa svojim četvoronožnim prijateljem proveo je celu deceniju, u kojoj su često bili saveznici u sitnim nestašlucima i izgradili neraskidivu vezu. A ljubav između mladića i psa počela je kad su Milanu za osamnaesti rođendan drugari poklonili crnu “grudvu” sa ogromnom crvenom mašnom preko leđa.

To nije bilo iznenađenje, već poklon koji sam tražio, jer je trebalo da bude spas – ne samo meni, svima nama. Sećam se da se upiškio na parket čim sam ga spustio i pamtim majčin pogled koji je značio da joj je bilo jasno kako će briga o njemu pasti na nju, i pored mojih silnih obećanja da će biti drugačije. Ona se i protivila tome da ostane, ali se istovremeno i smejala. Bilo je gotovo. Svi smo se već tada zaljubili u to malo čudo – priseća se Milan.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 10. decembra!

Autor: Gloria magazin/ Zorica Zarić
Foto: Gloria magazin/ Jelena Jovanov/Privatni album
Podelite sa prijateljima:
Tagovi