Mik Džeger: Meko srce sa rokom trajanja


Frontmen Rolingstonsa osmi put je postao otac, američka balerina Melani Hamrik rodila mu je sina koji će biti materijalno obezbeđen do kraja života uz jedan uslov – da roditelji ne žive zajedno

Sin najslavnijeg svetskog rokera Mika Džegera (73) i njegove devojke, balerine Melani Hamrik (29) imaće u životu sve što poželi. Osim jedne sitnice: neće imati oca. Mik je na prvu vest da je Melani 8. decembra dobila trudove u bolnici u Njujorku požurio na londonski aerodrom, i seo u privatni džet.

Preleteo je Atlantik da bi bio uz svoju Melani dok se porađala. Obećao je da će biti sa njom sve dok… dok ne prođe Božić, jer tada ima ranije dogovorene obaveze. Kad će se vratiti – ne zna se.

mik-dzeger-džade-GettyImages

Da ne ispadne da je legendarni “kotrljajući kamen” srca kamenog, Džeger se obavezao da svom sinu isplaćuje 16.700 evra mesečno, a već je majci i detetu kupio kuću u Njujorku vrednu pet miliona dolara. Nema sumnje da je to samo početak, Mik će sigurno biti široke ruke (u karijeri je sa Rolingstonsima zaradio 1,8 milijardi dolara) – samo ne može obećati da će biti uz sina dok bude odrastao.

Ne zbog toga što u osmoj deceniji života nije zainteresovan za neko dugoročnije planiranje, već zbog sopstvenog temperamenta i činjenice da mu to dete nije jedino koje ima. Štaviše – to mu je osmo dete, a ima petoro unučadi, čak i jedno praunuče. Eto, pradeda je dobio sina i presrećan je zbog toga.

Mik-Dzeger-GettyImages

Melani zna da uvek može računati na Mika i njegovu pomoć u svemu, iako on živi na drugom kontinentu – izjavio je izvor blizak rokeru.

Par kome razlika u godinama nije nimalo bitna počeo je vezu 2014, malo pošto je Džegerova devojka Levren Skot (bili su zajedno 13 godina) izvršila samoubistvo. On je tada već imao sedmoro dece, a tih dana kad je sreo američku balerinu Melani Hamrik rodilo mu se i prvo praunuče.

Najstarije Džegerovo dete, kćerka Karis, ima 46 godina, a rođena je u vezi slavnog muzičara i tamnopute pevačice Marše Hant. Samo godinu dana mlađa je njegova druga kćerka Džejd, koju je rodila Nikaragvanka Bjanka Džeger.

Sledeća Mikova simpatija (zvanična, inače bilo ih je bezbroj) je manekenka Džeri Hol. Ona mu je rodila kćerke Elizabet (32) i Džordžiju (24), kao i sinove Džejmsa (31) i Gabrijela (18). Najzad, priznao je i sedamnaestogodišnjeg sina Lukasa koga je dobio u vezi sa brazilskim modelom Lusijanom Himenez.

Mik-Dzeger-Dzeri-Hol-GettyImages

Čini se da je najveća od svih Džegerovih ljubavi bila tragično preminula modna dizajnerka Levren Skot. Sa njom nikada nije bio venčan, niti imaju decu, ali i dan-danas govori o Levren kao o svojoj “vernoj lubavnici i najboljoj prijateljici”. Ona se obesila u svom stanu, a pronašla ju je njena asistentkinja.

Prva poznatija Mikova devojka bila je Krisi Šrimpton, sestra svetski poznate manekenke Džin Šrimpton.

Krisi je pokušala da se ubije pilulama za spavanje kad ju je Džeger ostavio, i otpočeo vezu sa pevačicom Marijanom Fejtful, u to vreme udatom za bubnjara Džona Danbara. I Marijana, godinama zavisnica od heroina, pokušala je da se ubije kad ju je 1970. ostavio. Popila je 150 pilula barbiturata i bila je u komi šest dana.

marijana-fejtful-GettyImages

Posle Marijane pevač je živeo sa Maršom Hant, koja mu je rodila prvo dete. Nisu se venčavali, Mikov prvi brak je bio sa Nikagarvankom Bjankom De Masijas (kasnije Džeger). Trajao je od 1971. do 1976. Prevario ju je sa tadašnjom devojkom Brajana Ferija, manekenkom Džeri Hol.

Sa njom je dobio četvoro dece, a ona je danas supruga medijskog magnata Ruperta Mardoka. Džeri je Džegeru rodila četvoro dece, a on ju je varao, između ostalih, sa Anđelinom Džoli, Karlom Bruni, Dženis Dikinson, Sofi Dal

andjelina-dzoli-GettyImages

Mnogo posle razvoda od frontmena Rolingstonsa, Džeri Hol je napisala u svojoj autobiografiji nešto što bi možda trebalo da pročita i Melani Hamrik, majka Džegerovog osmog deteta:

Tokom više od deset godina našeg braka Stonsi su imali pet svetskih turneja, i Mik je preskakao važne porodične proslave, kao što su dečiji rođendani i naše godišnjice. Slomilo mi je srce što nije bio kod kuće kad sam rađala naše četvrto dete, Gabrijela, u decembru 1997. Zvao je telefonom i rekao da mu je žao, ali da ne može doći. Ali najgore je tek sledilo. Kad se konačno vratio u London u novinama sam pročitala da Brazilka Lusijana Morad čeka sa njim dete. To je bio završni udarac. Rekla sam mu da hoću odmah razvod.

Mik i Melani Hamrik upoznali su se u Japanu pre dve godine. Melani je u Tokiju bila na turneji sa svetski poznatim baletskim ansamblom “Balanšin”, a posle predstave “Krcko Oraščić” balerine su poželele da upoznaju rokere koji su svirali u japanskoj prestonici. Gledale su koncert Rolingstonsa, a Mik, Kit Ričards i Roni Vud izrazili su želju da bliže upoznaju balerine u svojoj garderobi.

Tako je (veruje se privremeno) prekinuta jedna sjajna baletska karijera. Ljudi koji dobro poznaju Džegera tvrde da on nije imao nameru da sa Melani pravi decu, ali se predomislio kad je čuo da će gitarista Stonsa, 69-godišnji Roni Vud postati otac. Letos je Vudu njegova 38 godina mlađa supruga Sali rodila bliznakinje.

Autor: Gloria magazin/Aleksandar Ostojić
Foto: Guliver/Getty
Podelite sa prijateljima:
Tagovi