Megan Markl: Trudnica koja prkosi kraljevskoj tradiciji


Datum rođenja možda najiščekivanije bebe na planeti vrlo je blizu: Megan (37) i princ Hari (34) postaće roditelji krajem aprila, kako je vojvotkinja od Saseksa, odevena u crveni kaput marke Sentaler i ljubičastu haljinu luksuznog brenda Babaton kuće Aritzia, nedavno saopštila ljudima koji su se okupili na glavnom trgu gradića Birkenheda kako bi je pozdravili.

Proverena kombinacija – puder boja i omiljene cipele: Najlepše izdanje Megan Markl u trudnoći (foto)

– Pitali smo je kako napreduje trudnoća i rekla nam je da je u šestom mesecu te se potapšala po stomaku, a zatim otkrila da je termin porođaja krajem aprila – izjavila je jedna gospođa, dok je druga upitala vojvotkinju kako se nosi s visokim štiklama u trudnoći.

Megan u kaputu Sentaler i haljini Aritzia: sličnu kombinaciju boja volela je i princeza Dajana

– Kako koji dan! – veselo joj je odgovorila Megan, koja ipak nije odala čekaju li dečaka ili devojčicu.

Odlučila je da će to biti iznenađenje za sve, uključujući i nju i supruga, ali Hari je priznao da priželjkuje kćerku. Za razliku od svoje jetrve Ketrin, vojvotkinje od Kembridža, koja je patila od mučnina praktično svih devet meseci tokom tri trudnoće, vragolasta Megan očito nema nikakvih trudničkih problema, premda sa svojih 37 godina spada u takozvane “starije prvorotkinje” i šest godina je starija nego što je Kejt bila kad je rodila prvo dete, princa Džordža.

Ali dok je vojvotkinja Ketrin više-manje ćutala i trpela, u skladu s disciplinovanim ponašanjem kakvo britanska kraljevska porodica očekuje od svojih pripadnika, supruga princa Harija ima prohteve. Sve buduće mame, bile princeze ili građanke, znaju da budu hirovite, plačljive, osetljive i zahtevne, no Megan je uistinu otišla korak dalje.

Smešni nadimci u kraljevskoj porodici: Ko je Geri, a ko Ćelavko?

Nedavno je tako najavila da najverovatnije neće koristiti usluge porodilišta u privatnom krilu Lindo londonske bolnice St. Mary gde su se pre nje porodile i Kejt i pokojna princeza Dajana. Razlog je možda osnovan jer je nova istraga pokazala da su tamo higijenski uslovi ispod standarda, a možda jednostavno ne želi da se podvrgne obaveznom fotografisanju na izlasku iz bolnice, kao poslušnije Kejt i Dajana. Ona stoga razmatra porodilište u bolnici Frimley Park, u blizini Frogmor kotidža, kuće u Vindzoru koju su Saseksovi odabrali za stalnu adresu, odbacivši kraljičinu ponudu da se usele u palatu Kensington.

Frogmor kotidž: novi dom u koji će se uskoro preseliti

Koliko god bila prostrana, palata nije mesto za ljude koji žele privatnost: trenutno ima pedesetak stanara, od posluge, dvorjana i vojnih lica do vojvodskog para Kent te Vilijama i Kejt i njihove dece, a takav život Megan ne želi svom detetu. Naprotiv, ona i Hari naumili su da ovom i budućim potomcima omoguće obično detinjstvo bez kraljevskih povlastica kako bi ih naučili da cene normalne vrednosti. Mališani će pomagati u kućnim poslovima, voziće se javnim prevozom, a i školovati se za profesionalnu karijeru (što je sasvim realna mogućnost za dete koje je tek sedmo u naslednom redu i neće imati prinčevsku titulu). Šuška se i da bi Megan mogla odabrati porođaj pod hipnozom, popularnu metodu među bogatima i slavnima kao što su Džesika Alba, Anđelina Džoli i Žizel Bundšen, no njoj je, veruje se, pribegla i Kejt kad je rodila malenog Luja, pa ni to nije naročito neobično.

Konačno se složile: Kako je moda pomirila Megan i Kejt (foto)

Međutim, znatno je ekstremniji njen zahtev da se princ Hari suzdržava od alkohola dok god ni ona kao trudnica ne sme da pije. Osvedočena ljubiteljka vina, čiji se sad ugašeni blog zvao Tig po njenom omiljenom crnom vinu Tignanello i često se vrteo oko provoda s nemalim količinama alkohola, razborito se odrekla pića u trudnoći, ali to tražiti i od budućeg oca pomalo je smešno. Premda, iz krugova bliskih Hariju i Megan saznaje se da je princ, u burnoj mladosti izrazito sklon pijankama, u znatno boljoj fizičkoj kondiciji a i mnogo mirniji otkako je kafu i alkohol zamenio mineralnom vodom.

Hari i Megan već su pokazali da znaju s decom

Ni javnost mu to nije zamerila, naprotiv. Kad je tokom prošlogodišnje službene posete Fidžiju nazdravio čašom vode dok su svi ostali pili šampanjac, na društvenim mrežama nisu mogli dovoljno da ga nahvale: “moderan muž” i “tako se daje podrška trudnoj ženi”, pisali su razdragano na tviteru.

Glasine da je vojvotkinja angažovala čak 20 raznih medicinara, od akušera i babica do anesteziologa i pedijatara, kojima je svima zabranjen alkohol kako se bliži termin porođaja, ipak deluju pomalo preterano, no suprugova podrška je dobrodošla jer je Megan potrebna i više nego ostalim trudnicama. Ne samo da je pod neprestanim budnim okom javnosti nego ju je nakon venčanja prošle godine u maju ostavilo i mnogo osoblja od poverenja: lična pomoćnica Melisa Tubati, privatna sekretarica Samanta Koen i, poslednja u nizu, telohraniteljka koja je, po mišljenju nekih, otišla iz privatnih razloga, dok drugi tvrde da je to zato što vojvotkinja ne želi da se ponaša kao javna nego kao obična osoba i tako se izlaže prevelikim opasnostima.

Koni Simpson, dadilju dece holivudskih zvezda, Megan su preporučili prijatelji Džordž i Amal Kluni

Marklova očigledno ne želi da se uklopi u stroga dvorska pravila i možda se zato sve više oslanja na prijatelje iz sasvim drugačijih, sebi bližih krugova, kao što su Džordž i Amal Kluni. I ona i Hari vrlo su bliski s glumcem i njegovom suprugom, advokaticom za ljudska prava, kod kojih često odlaze u goste na jezero Komo u Italiji, a Megan je navodno već počela pregovore sa ženom koja je pomogla u podizanju blizanaca Kluni. Koni Simpson, dadilja s američkog Juga, koja je tokom tridesetogodišnje karijere čuvala 257 beba, među kojima su i deca Džastina Timberlejka i Džesike Bil i Emili Blant i Džona Krasinskog, nije još potvrdila je li prihvatila posao, ali poručila je budućoj majci da ne sluša svačije savete i da zapamti kako je u odgoju deteta najvažnija majčina ljubav.

Modni budžet dama plave krvi: Megan Markl najrasipnija među princezama

A Kluni se spominje u još jednoj ulozi: kao budući kum deteta. Možda to nije sasvim po ukusu britanske kraljevske porodice, ali s tim se moraju pomiriti. Kao i sa izborom imena deteta. Kako je u šaljivu tonu rekao princ Čarls, koji je posebno sklon Megan:

– Među nama, mislim da bi se u užem izboru mogla naći Kajli i Šejn. Ali ne bih se previše nadao staromodnim imenima kao što su Edna i Les.

Autor: Маrta Štoos
Foto: Guliver/ Getty images
Podelite sa prijateljima:
Tagovi