Marija Veljković: Žurka bez kraja

Vešto balansirajući između porodičnih i poslovnih obaveza, popularna voditeljka RTS-a i glumica uspeva da bude odgovorna i dobra mama Đurađu, Rosi i Nevi, kao i da svako veče s velikim osmehom izlazi pred televizijski auditorijum


Sa troje dece, sinom Đurađem (7) i kćerkama Rosom (5) i Nevom (2), i tri emisije koje trenutno vodi na RTS-u, Marija Veljković (39) razbija mit o tome da žena ne može imati sve: uspešnu karijeru, dobar brak i srećnu porodicu. Priznaje da to ne ide uvek glatko i da ima dana kada bi vrištala od muke, ali uz podršku supruga, arhitekte Milana Milovanovića, i baka i deka, zasad uspešno balansira između svakodnevnih porodičnih i poslovnih obaveza. Trenutno je gledamo u emisijama “Slagalica”, “Luda narodna noć” i “Svadba iz mog kraja”, u pozorištu, kao i na jutjubu, gde zajedno s koleginicom Kristinom Radenković vodi kanal “Marija i Kristina”, koji se nekad zvao “Trudnoća je dar”. Iako smatra da su deca najveće blago, ne planira četvrto dete.

– Od pametnijih ljudi sam naučila da nikad ne kažem nikad, ali mislim da sam ja odužila svoj dug i majci prirodi, i društvu, i državi. Zasad suprug i ja odlično funkcionišemo sa troje dece.

Prijateljice koje nisu postale majke ili su rodile jedno ili dvoje dece ne opterećuje pričama kako je super imati veliku porodicu.

– To je sve stvar senzibiliteta i okej sam sa tim da neka žena ne želi da rađa. Svaka od nas ima pravo da sa svojim telom i životom radi ono što želi i što joj u datom trenutku odgovara. Ovo je moje telo, moj život i moj izbor, ali nisam u fazonu da svi treba da dobiju decu. Sve smo mi različite.

 

PAGE    1   /   2   /   3
Autor: Jelena Milinčić
Foto: Jakov Simović
Podelite sa prijateljima:
Tagovi