Marija Karan: Marko još uvek ne traži brata ili sestru


Dok s velikim uzbuđenjem govori o seriji ‘Pet’ u kojoj se u zanimljivoj ulozi pojavljuje i njen trogodišnji sin Marko Leo, markantna glumica otkriva detalje života u Holivudu i ističe koliko joj znači uspeh programa Balkan Projects

Marija Karan i Džoel Lubin: Srpsko-američki par u društvu holivudske elite (foto)

Glumica Marija Karan (36) došla je iz Los Anđelesa u Beograd zbog promocije serije “Pet” u kojoj igra jednu od glavnih uloga. U ovom projektu lik anđela tumači njen trogodišnji sin Marko Leo, kog je dobila sa suprugom, holivudskim producentom Džoelom Lubinom, s kojim uskoro proslavlja pet godina braka.

Njihov luksuzni dom nalazi se u Sanset Strip bulevaru u Los Anđelesu, a Lubin ga je kupio 2011. od glumca Džejsona Stejtama za dva miliona i sedamsto hiljada dolara. U njemu čuvaju deo svoje bogate umetničke kolekcije, a poebno su im draga dela multimedijalnog umetnika Aleksa Izraela, koji je filmskog producenta, u mladosti gotovo nezainteresovanog za posete muzejima i galerijama, toliko opčinio da sada ne propušta izložbe. Marija i Džoel su pre dve godine u svom velelepnom zdanju organizovali i prijem za učesnike Međunarodne izložbe savremene umetnosti u Los Anđelesu.

Sada glumičin Balcan Projects slavi treći rođendan, a zahvaljujući saradnji sa Swiss Instituteom u Njujorku, naši umetnici dobiće tromesečnu boravišnu vizu za SAD i imaće izložbe u tom gradu. Poznata po tome da ne priča mnogo o privatnom životu, otkrila nam je da naslednik još ne pita kad će dobiti batu ili seku, a na vesti da je odnedavno u drugom stanju kaže da ih ona još nije čula i zahvaljuje se svima na lepim željama.

Emotivna Marija Karan: Dan tvog rođenja je najlepši dan u mom životu (foto)

U seriji “Pet” igra i vaš sin. Pojavljuje se u ulozi malog anđela. A da li vam on već traži batu ili seku? Inače, čuli smo divne vesti, da ste u drugom stanju, da li je to tačno?
Marko ima mnogo drugara i rođaka i svu našu pažnju, tako da nije usamljen. Još nema nekih preteranih zahteva. Što se trudnoće tiče, ja nisam čula takve vesti, ali hvala vam na lepim željama.

Vaš lik u seriji vrlo je zanimljiv, mnoge ste ostavili bez daha. Koliko ste se spremali za tu ulogu?
Nekoliko meseci. Uglavnom sam razmišljala šta je to što nju čini konfliktnom i komplikovanom. Znala sam da je ambiciozna i da je stroga, pre svega prema sebi, a onda i prema drugima.

Priželjkujete li u narednom periodu neku veliku filmsku ulogu i u kom žanru biste voleli da igrate?
Znam tačno kakvu ulogu želim i koga želim da igram. Jedva čekam da se napiše scenario i da se krene u realizaciju tog projekta.

Marija Karan: Uživam da budem mama i supruga

Koliko je teško našim glumcima da uspeju u Holivudu? Od čega to zavisi, imate li savet za kolege s obzirom na to da ste vi već glumili u velikim svetskim projektima?
Svima je teško da uspeju bilo gde. Najbolje je kada se ostvarite u jednoj sredini i ako imate sreće da vas izaberu baš tu gde jeste za nešto što njima treba. Nemam recept ili formulu za uspeh, ali ono što može da pomogne jeste da se u našoj zemlji insistira da deca uče strane jezike i da engleski postane važan poput maternjeg. Da se krene s njegovim ozbiljnim učenjem od obdaništa.

S kim vam je bilo lepše i lakše da radite, s našim ili stranim rediteljima i kolegama?
Najlepše mi je kad glumim u visokobudžetnim projektima, ali isto tako postoji draž kad se borimo za kadar i dajemo sve od sebe za neki niskobudžetni ili studentski film. Svaki momenat se pretvori u nekakvu vrstu molitve i nade, pa sami sebe iznenadimo ostvarenim rezultatima. Sve je isto kad je atmosfera dobra i profesionalna, bez obzira na to gde se radi.

Marija Karan: Seksi čuvarka plaže (foto)

Vaš suprug je nedavno unapređen u okviru kompanije CAA, uz to je imenovan i za potpredsednika Motion Picture Groupa, postao je i član UO Instituta savremene umetnosti u Los Anđelesu. S druge strane, i vi ste, osim glume, angažovani u Balkan Projectsu. Jeste li zadovoljni postignutim?
Balkan Projects ima veoma uspešan program ove godine. Ovo nam je treći rođendan. Mogu da kažem da smo otišli i dalje od misije koju smo započeli i postigli neke vrlo značajne momente i otvorili mogućnosti za našu savremenu umetničku scenu. Prvo, ostvarili smo saradnju sa Swiss Instituteom u Njujorku, gđe imamo program kao domaćini. Tu će ove godine, nadam se i mnogo godina ubuduće, naši savremeni umetnici dobiti priliku da žive u Njujorku tri meseca, a i izlagaće u toj prestižnoj instituciji. Taj program otvoriće umetnica Lidija Delić. Drugi projekat je vezan za drugu prestižnu instituciju, Kunsthalle Basel u Bazelu, u Švajcarskoj, i realizuje se u saradnji sa kustoskinjom Elenom Filipović, koja je velika podrška Balkan Projectsu. Umetnica Dora Budor imaće tu solo nastup za vreme Art Basela, koji je najveći, najznačajniji i najposećeniji sajam umetnosti. Obe izložbe biće u junu.

Kad opet dolazite u Beograd?
Nadam se da ću doći uskoro. Potreban je samo manji ili veći razlog. U aprilu sam u Berlinu, u maju u Veneciji, pa u Bazelu, u junu opet u Bazelu, tako da možda tada ukradem koji dan i doputujem u Beograd. Evo dajem predlog da se svi okupimo za kraj sezone serije “Pet”.

Autor: Gloria magazin/ Zorica Zarić
Foto: Nebojša Babić/ Privatni album
Podelite sa prijateljima:
Tagovi