Majkl Madsen: Šampion propuštenih prilika

U životu američkog glumca, koji je prošle nedelje proveo noć u policijskom pritvoru zbog vožnje pod dejstvom alkohola i manjeg saobraćajnog incidenta, brojke igraju veoma važnu ulogu: ima petoro dece, tri braka, a iako je snimio više od 170 filmskih uloga, prati ga imidž velikog gubitnika

– Ja sam dobar tip zarobljen u telu grubijana – opisao je jednom prilikom sebe Majkl Madsen (61) kao da govori o osobi koju je upoznao prethodne večeri u baru. I upravo ta rečenica, bez obzira na to koliko bila šarmantna, najbolje opisuje šezdesetjednogodišnjeg holivudskog veterana. Uvek u drugom planu, šampion epizode i majstor propuštenih prilika lagano se, kao dim mirišljavih štapića, ušunjao u američku kinematografiju postavši inventar mnogih velikih filmskih ostvarenja.


Kad je početkom prošle nedelje brzinom planinske reke svet obišla vest da je uhapšen posle saobraćajne nesreće u Malibuu, u kojoj niko nije povređen, mnogi su pomislili kako je to još jedan u nizu incidenata slavnih, bahatih glumaca. Pogrešno. Iako izgleda kao mešavina izbacivača sa beogradskih splavova i trgovca polovnim auto-delovima na pijaci u Bubanj potoku, Madsen je zapravo veoma miroljubiv tip, pritom i romantičan i nežan, o čemu najbolje svedoče njegove pesme smeštene u šest knjiga poezije. Vozio je pripit pa ga je policija, pošto je svojim land roverom oborio stubić na trotoaru, zadržala u pritvoru. Pušten je sutradan nakon što je platio kauciju od 15 hiljada dolara. Ova epizoda iz stvarnog života brzo će biti zaboravljena, za razliku od njegovih epizoda na pokretnim slikama.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 1. aprila

Autor: Gloria magazin/Boris Jakić
Foto: Guliver/Getty images
Podelite sa prijateljima:
Tagovi