Maja Volk: Moj Nikos je veoma povučen čovek, ne voli javnost, a na Kosmaju uživa kao kod kuće


Iza Maje Volk (58) su meseci velikih odluka, životnih prekretnica, uzbuđenja, buđenja ljubavi, spokoja, sreće i mnogo putovanja. Za manje od godine bila je u Peruu, na Severnom polu, u Dubaiju, Cirihu, Beču, Skoplju, svakog meseca u Atini, zatim Pašmanu. U avgustu i septembru nekoliko uzbudljivih nedelja provela je u Škotskoj sa svojim izabranikom, Grkom Nikosom Gusgunisom. To putovanje je, kako kaže, njihov medeni mesec, tokom kojeg su otkrivali nova duhovna i telesna uzbuđenja.

Објава коју дели Maja Volk (@majazmaja59) дана

U međuvremenu je odustala od toga da pravi tri svadbena slavlja, upriličiće jedno intimno kome će prisustvovati samo nekoliko ljudi.

Što se tiče venčanja, malo smo promenili planove. Nikos je vrlo povučen čovek i odlučili smo da ipak ne pravimo nikakvu halabuku, ni grčku ni srpsku, već da to obavimo najintimnije. Gde i kada, neka za sada ostane tajna – kaže za “Gloriju” književnica i dramarurg Maja Volk.

Објава коју дели Maja Volk (@majazmaja59) дана

Maja Volk: Neprimereno je da žena mojih godina ima “dečka”

Da li je putovanje u Škotsku vaš medeni mesec, kako ste nam ranije najavili?

Apsolutno. To je naše sentimentalno putovanje, finalno poglavlje romana “Sveta ljubav”, koji završavamo i koji će se pojaviti na Sajmu knjiga u Beogradu.

Објава коју дели Maja Volk (@majazmaja59) дана

Možete li nam otkriti deo romana koji pišete sa Nikosom?

Evo nekoliko misli iz njega: “Ljubav u svom izvornom značenju i suštini, daleko od hiljadu obličja koja može da poprimi, pomaže čoveku da pronađe sebe unutar duše, uma i tela onog drugog. Ova tajna je sadržana u onoj pomenutoj razlici, dijafori. Blagosloveno drugo biće treba da je drugačije ali upotpunjujuće, kako bi nadahnulo dušu prvog, koje traga za svojom odgovarajućom drugom polovinom kao što šerpa traži poklopac u pari kipuće vode, dok ljubav podrhtava u svom neprestanom plesu. Jutarnja ljubav je mlada, sa energijom svežeg vazduha. Ona je samo žeđ dve duše, neprestano zalivana vodom iz čuvene kastalijske fontane u delfskom proročištu”.

Објава коју дели Maja Volk (@majazmaja59) дана

Maja Volk spremna za ekspediciju: Odlazi na Severni pol da snima dokumentarac

Da li Nikos voli da dolazi u Srbiju i koje su mu omiljene aktivnosti kad je ovde?

Sledeći dolazak je planirao za Sajam knjiga, kada se nadamo ozbiljnim promocijama i gostovanjima. On voli sve što i ja volim, osim napadnog izlaganja javnosti. U selu Babe na Kosmaju oseća se kao kod kuće, to je mesto gde mogu da se pišu knjige.

Објава коју дели Maja Volk (@majazmaja59) дана

Muzicirate li zajedno? Šta pevate vi njemu, a šta on vama?

Kako da ne! Toliko sam novih grčkih pesama otkrila! Nikos mi ih prvo odsvira na klaviru, a zatim mi pomogne sa rečima i, naravno, prevodom.

Објава коју дели Maja Volk (@majazmaja59) дана

Otkrijte nam neki plan koji ćete ostvariti po povratku iz Škotske?

Krećem sa novom emisijom na Televiziji Ras, koja će se emitovati vikendom oko ručka, sa meni dragim gostima i ponekim savršenim svežim napitkom. Radionice i predavanja slede od Tuzle do Skoplja, a pre svega ubrzani rad na pripremi štampe Nikosove i moje knjige. U Atini nastavljamo sa njenim prevodom na engleski i grčki. Odmah posle toga ja počinjem pisanje scenarija za dugometražni film o jednom davnom događaju u Atini, vezanom za projekciju filma “Duboko grlo”.

Autor: Gloria magazin/ Jelena Milinčić
Foto: Gloria magazin/ Dalibor Danilović/ Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi