Maja Ognjenović – kapiten zlatnih odbojkašica: Za reprezentaciju se igra iz ljubavi, ostajemo zajedno do Tokija


Kapiten ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Maja Ognjenović kaže da će sa trakom predvoditi ekipu u pohodu na olimpijsko zlato u Tokiju 2020. godine i da je uverena da će kompletna ekipa evropskog i svetskog šampiona ostati na okupu.

Zlatne odbojkašice slave sa Srbijom: Navijači su naš najveći vetar u leđa (video)

Ognjenović je dodala da bi bila velika šteta da isti tim ne bude zajedno u Tokiju, posebno što ima veliki motiv da dođe do nasjajnijeg odličja na najvećem takmičenju.

– Sigurna sam da ćemo se održati dve godine zajedno. Nisam neko ko voli da najavljuje bilo šta, tako je bilo i posle Rija kada sam rekla da potencijalno možda preskačem Evropsko prvenstvo, ali sam verujem da se ekipa neće menjati. Reprezentacija je stvar koja svaka od nas igra iz ljubavi, a Olimpijske igre najveće sportsko takmičenje. Prava steta bi bila da se ova generacija ne okupi tamo i ne osvoji najsjasnije odličje – rekla je Ognjenović Tanjugu.

Zlatne odbojkašice ispisale istoriju srpskog sporta: Doček za šampionke sveta ispred Starog dvora

Ona je istakla da je logičan sled događaja zlato u Tokiju jer je jedino koje nedostaje uz evropsko i svetsko, nakon što su bile srebrne u Riju.

– Mi najbolje znamo koliko su dve godine kratak period iako deluje da je Tokio daleko. To je vremenski period koji za sportiste brzo prođe. Ova genecija je sazrela zajedno i na pravom putu je da osvoji sve što se može osvojiti, ne vidim razlog da tako ne bude.

“Tresao sam se od njihove prve utakmice”: Kako je Danilo Ikodinović bodrio suprugu Maju i naše zlatne odbojkašice

Ipak, srpske odbojkašice bi da uživaju u velikom uspehu, najvećem na Svetskim prvenstvima gde je do sada osvojena samo jedna bronza pre 12 godina.

– I dalje nismo svesne istorijskog uspeha, i dalje ne verujemo šta se desilo – poručuje Maja.

Ona se prisetila čuvenog poena, verovatno odlučujućeg, u petom setu finala protiv Italije za 14:12 koji je baš Ognjenović dala iz smeča.

Odbojkašice pokorile planetu: Srbija je šampion sveta!

– Taj poen je bio ključan u utakmici prepunoj naboja, jako emotivnoj i sa puno uspona i padova sa obe strane. Meni je posebno drago što smo bile dominantnije u petom setu, njima je ponestalo energije. Lopta je po nekoliko puta u jednom poenu prelazila sa jedne na drugu stranu, a ohrabrilo me to kako smo slavile svaki poen. Videlo se da imamo snage.

Doček “kraljica”: Srbija slavi zlatne odbojkašice (foto)

Kao najzaslužnijeg za zlato u Japanu označila je selektora Zorana Terzića.

– Terzić je najzaslužniji za astronomski uspeh. Nije čovek koji pokazuje emocije, ali se vrlo lepo videlo da je najzadovoljniji na svetu –  zaključila je Ognjenović.

Maja Ognjenović nakon istorijskog plasmana u finale: Ginule smo jedna za drugu

Autor: Gloria.rs
Izvor: Agencije
Foto: ATA images, Guliver/Getty images
Podelite sa prijateljima:
Tagovi