Maja Manojlović: Ostala je bol

Posle smrti majke Jagode voditeljka Pinka Maja Manojlović naučila je da odvoji bitno od nebitnog i kako da ne poklanja pažnju situacijama koje proizvode stres i okrenula se putovanjima koja je oplemenjuju i donose nova iskustva

Osećanje patnje i bola, ma koliko teško bilo, oplemenjuje i produhovljuje čoveka, podstiče ga da bude bolji i nadahnjuje da stremi višim ciljevima. U to se uverila voditeljka Nacionalnog dnevnika na Televiziji Pink Maja Manojlović (34). Ona je nakon gubitka majke Jagode, koja se borila sa najtežom bolešću, počela da menja svoju životnu filozofiju i napaja dušu neprolaznim lepotama koje pronalazi u kulturnoj zaostavštini na putovanjima širom sveta.


– Kada su lekari postavili dijagnozu mojoj mami, imala sam samo jednu želju – da zaustavim vreme i da ona što duže ostane tu sa nama. Ta podmukla bolest pogađa celu porodicu, rani vam dušu i srce. Taman kad pomislite da ste jednu bitku dobili, ona se vraća i vi morate da nastavite taj rat, iznova i iznova, sa istim strepnjama, strahom, željama, molitvama. Bilo je veoma teško, ali na neki način i lepo. To je paradoks. Nikad se nismo više šalili, borili, bodrili, pazili, a čini mi se i voleli. Mamin odlazak ostavio je neizmernu prazninu u mom biću. Trajno odvajanje od drage osobe ne može se prepričati. To iskustvo promeni vam čitavu životnu filozofiju i neminovno utiče na vašu ličnu transformaciju. Naučite da razdvojite bitno od nebitnog, shvatite koliko su sve te trivijalne svakodnevne stvari koje vas nerviraju ili dovode u stanje stresa nevažne, čak i pogubne po vaše zdravlje. Govorili su mi da kada čovek doživi istinsku bol počinje njegov duhovni i ljudski rast. I to je apsolutna istina. Nakon perioda tihovanja okrenula sam se putovanjima. S vremenom sam shvatila koliko me svako to putovanje menja. Spoznajući svet, postajem sve skromnija. Jer tek tada uvidite koliko ste mali u odnosu na ceo univerzum. Citiraću Muhameda: “Nemoj mi reći koliko si obrazovan, reci mi koliko si putovao.” Promenila sam kako odnos prema sebi, tako i prema celokupnom životu. U ljudima tražim i pronalazim samo ono što je lepo. Trudim se da vidim i čujem samo lepo. Naučila sam da sačuvam svoj mir u ovom užurbanom životu.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani…

PAGE    1   /   2   /   3
Autor: Gloria magazin/Mirjana Tasovac
Foto: Jelena Jovanov, Privatni album
Podelite sa prijateljima:
Tagovi