Kuhinja Branka Milićevića Kockice u novoj “Gloriji” : Slatka zavera hleba, masti i aleve paprike

Legendarni dramski umetnik uz čiju su emisiju ‘Kocka, kocka, kockica’ odrastale generacije klinaca pripada kategoriji tradicionalista u gastronomiji: dan započinje burekom, supa s povrćem mu daje snagu za svakodnevne predstave, a odlučno priznaje da mu više prija masno i slano nego posno i bezukusno


Glumac Branko Milićević Kockica (71) tvrdi da spada u grupu ljudi koji jedu da bi živeli i uživali u radu. Za sebe kaže da je veliki radoholik, toliki da ponekad zaboravi na obrok. Premda mu hrana nikada nije zauzimala visoko mesto na listi životnih prioriteta, nikada nije pravio kompromis da mu se na tanjiru nađe ono što mu se ne sviđa, ali zato je uvek spreman da istražuje nove ukuse i arome.

Da uđem u kafanu gde svi jedu nešto potpuno neprivlačno, to bih naručio i ja, pošto sam vrlo radoznao da otkrivam različite stvari – otkriva Branko. – Do sada nisam uspeo da se naviknem na fine ukuse, na specijalitete koji se većini dopadaju. Dugo se bavim ronjenjem i hvatao sam ostrige i jastoge golim rukama, ali ih uopšte ne volim, za razliku od moje supruge Cace koja ih obožava.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 28. aprila i uz čiju kupovinu dobijate na poklon CD grupe Frajle!

Autor: Gloria magazin/ Tanja Nikolić
Foto: Gloria magazin/ Dalibor Danilović
Podelite sa prijateljima:
Tagovi