Kristin Dejvis o usvajanju devojčice i dečaka druge rase: Moja borba sa predrasudama


Američka glumica Kristin Dejvis otkrila je s kakvim se izazovima, često i otvorenim rasističkim stavovima, suočava dok podiže i vaspitava usvojene kćerku i sina afroameričkog porekla

Američka glumica Kristin Dejvis (54), najpoznatija po ulozi Šarlot u seriji i filmovima “Seks i grad”, otvorila je dušu po pitanju izazova sa kojima se suočava u podizanju usvojene dece koja imaju tamnu boju kože. Gostujući u veb-emisiji “Red Table Talk” koja se emituje na fejsbuku, Dejvisova se pridružila koleginici Džejdi Pinket Smit, supruzi Vila Smita, i njenoj majci Adrijen Benfild Noris u diskusiji o međurasnom usvajanju.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by iamkristindavis (@iamkristindavis) on

Kada je 2011. usvajala kćerku Džemu, a zatim 2018. sina, čije ime ne otkriva, glumica se trudila da, bez obzira na to što je ona belkinja, osigura deci pristup crnačkoj zajednici.

– Zato što su mi deca Afroamerikanci, osećala sam dužnost da što više istražim tu temu i izgradim što više mostova, jer je afroamerička grupacija njihova zajednica.

Kristin je priznala da je oduvek razmišljala da usvoji dete, a konačnu odluku donela je nakon što je napunila 38 godina, shvativši da zaista želi da bude majka. Kada je ušla u proces usvajanja, morala je da popuni detaljan upitnik u kojem se od budućih roditelja traži i da štikliraju rasu deteta koje bi voleli da udome. Pošto je navela da želi afroameričku bebu, u njen dom je ušetala socijalna radnica. Razgovor je trajao nekoliko dana, a socijalna radnica se najviše interesovala kako će Kristin odgajati dete drugačije rase od svoje. Pošto je dobila zeleno svetlo za usvajanje, glumica je pohađala internet kurseve kako bi se pripremila da prihvati Džemu, koja je crna.

– Mnogo je kurseva, a samo je jedan na temu kože. Treba naučiti i šta je najbolje za kožu deteta. Shvatila sam da ću, ako ne savladam te lekcije, biti osuđivana od strane društva – navela je Dejvisova.

Nastavak teksta na sledećoj strani…

PAGE    1   /   2
Autor: Gloria magazin/ Ivan Aranđelović
Foto: Guliver/ Getty images, X 17, Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi