Katarina Radivojević: Vera mi je pomogla kad mi je bilo najteže


Glumica Katarina Radivojević otkriva kako se posle četiri godine vratila na put duhovnosti, zašto je studirala kundalini jogu i kakve projekte sprovodi kao koordinatorka kulturnih akcija u Konzulatu Srbije u Njujorku

Katarina Radivojević (40) retko je prisutna u domaćoj javnosti. Poslednji put smo je gledali na malim ekranima u seriji “Ubice moga oca”. Lepa glumica već godinama živi u Americi. Nedavno se pojavila na proslavi osam vekova Srpske pravoslavne crkve u manastiru Svetog Save u Libertivilu, gde je došla na poziv vladike srednjezapadnoameričkog Longina. Tom prilikom je dala intervju za portal Serbian Times.

– Već nekoliko godina živim u Njujorku, pre toga sam bila u Los Anđelesu. U Americi sam ukupno sedam-osam godina. Blagoslovena sam i počastvovana što sam ovde, na proslavi jubileja, 800 godina Srpske pravoslavne crkve. Bila sam i ranije na nekim okupljanjima koja je organizovala naša crkva. Ja to vidim kao svoju ulogu, da budem uz svoj narod. Vernik sam i osetila sam ovo kao važan događaj kome treba da prisustvujem.

Je li teško upražnjavati veru hiljadama kilometara daleko od kuće?

– Čini mi se da mi koji smo daleko od kuće još više moramo da vodimo računa o svojoj veri i tradiciji. Primetila sam da se ovaj narod ovde više i radosnije okuplja oko crkve. U našoj crkvi u Njujorku ima više sveta nego što ga ima na liturgijama u Beogradu. Počastvovana sam i srećna što sam deo toga.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani…

PAGE    1   /   2   /   3
Autor: Antonije Kovačević
Foto: Jelena Jovanov, Goran Pikula, Marina Lukić
Podelite sa prijateljima:
Tagovi