Kakvo je stvarno stanje proslavljenog vozača: Novi detalji o oporavku Mihaela Šumahera!

Konačno su otkriveni novi detalji o zdravstvenom stanju legendarnog vozača Formule 1!

Životna drama jednog od najboljih vozača Formule 1 traje već punih sedam godina. Mihael je naime 2013. godine doživeo veliku nesreću na skijanju u francuskim Alpima o kojoj ne postoji mnogo informacija. Njegova porodica odlučila je da detalje nesreće kao i njegovo zdravstveno stanje čuva pod velom misterije.

Ono što je poznato jeste da je Mihael doživeo težak udarac u glavu, a iako je imao kacigu posledice su bile velike. Morao je da bude podvrgnut dvema operacijama, a zatim je neko vreme bio u indukovanoj komi.


Šumaher je helikopterom prebačen u bolnicu u Mutijeu, koji je udaljen oko 15 kilometara. Policijia istražuje šta je bio uzrok nesreće. U prvi mah nisam mogao da vidim koliko je ozbiljna povreda. Bio je u šoku i potresen, udario je glavom u stenu, ali je nosio kacigu. – Rekao je odmah nakon nesreće direktor skijaškog centra Kristof Gerinjon-Lekom.

Menadžerka Muhaela Šumahera, Sabina Kem, obavestila je javnost 2014. godine o iznenadnom napredku koji je ostvario legendarni vozač Formule 1. Naime, Kem je objavila da se Šumaher krajem aprila te godine prvi put probudio iz veštački izazvane kome, povremeno se budi i komunicira s okolinom.

Donosim dobre vesti iz bolnice. Mihael Šuaher se i dalje nalazi u procesu postepenog buđenja iz kome, ali sve češće dolazi svesti i komunicira s okolinom. – Rekla je tada Sabina, koja je šest meseci kasnije objavila i da Šumaher napušta bolnicu, te će lečenje nastaviti kod kuće.

Od tada u javnosti su se pojavljivale razne inofmacije, uglavnom nezvanične i nepotvrđene. A prvi put od incidenta za medije je govorio i njegov dugogodišnji prijatelj, te šef Ferarija Žan Tod. On je istakao da često posećuje Mihaela, a na pitanje novinara o trenutnom stanju proslavljenog vozača, rekao je:

Pročitajte i: Mihael Šumaher: Dobra vest posle šest godina 

To je pitanje na koje ću odgovoriti izuzetno oprezno. Viđam Mihaela često, jednom ili dva puta mesečno. Ali moj odgovor uvek će biti isti. Bori se. Jako dobro se brinu o njemu i nalazi se na izuzetno udobnom i prijatnom mestu. Možemo samo da poželimo njemu i njegovoj porodici da se stvari što pre poprave. – Rekao je Žan, te ostao krajnje nedorečen.

 

Foto: Clive Mason/Getty Images Sport via Guliver

Obzirom da nema mnogo potvrđenih izjava o zdravstvenom stanju Mihaela, a i one zvanične izjave malo toga otkrivaju, te ostaje pitanje na koje niko još uvek nije dao odgovor. – kakvo je stvarno stanje proslavljenog vozača, te zbog čega se sve čuva u strogoj tajnosti?

 

Autor: Gloria.rs
Foto: Robert Cianflone/Getty Images Sport via Guliver, Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi