Kajli Minog: Nikad neću biti majka


Posle pobede u borbi sa opakom bolešću australijska muzička diva suočila se sa saznanjem da neće moći da ima biološku decu, o čemu je nedavno govorila u potresnoj ispovesti

Ima samo 48 godina, ali njena priča je prepuna bola s jedne, i optimizma s druge strane. Australijska muzička zvezda Kajli Minog otvorila je i dušu i srce u intervjuu koji je nedavno dala britanskom “The Sunday Timesu”, i prvi put progovorila o onome o čemu je maštala, a sad je već sigurna da to nikad neće doživeti.

Godinama sam zamišljala kako će moja deca izgledati. Pretpostavljam da svi imaju viziju o tome – hoće li dobiti dečaka ili devojčicu, šta će svoje videti u njima. I ja sam to radila. Trebalo mi je neko vreme da se pomirim sa time da se tako nešto neće desiti, da nikad neću biti majka. To je veoma tužno.

Kajlino suočavanje sa istinom bilo je najbolnije moguće. Usred svetske turneje, kad je bila na vrhuncu karijere, u maju 2005. dijagnostikovan joj je rak dojke.

Sada se priseća tog perioda, kao i traume kad je u jednom danu prestala da mašta o sopstvenoj deci i počela borbu za život.

Kajli-Minog-GettyImages-74335408

Kada te rak napadne, moraš sve to uzeti u obzir – kaže pevačica u intervjuu. – Verujte mi, kad dođete do tačke da vam neko kaže: “Pa, postoji mnogo opcija”, vi poželite da vrištite! Naravno da postoji! Divno je to! Ali dok se nosite sa takvim problemima i oduzete su vam stvari koje ste nekad uzimali zdravo za gotovo, drugačije gledate na sve.

Odranije je poznato da prva dijagnoza koju je dobila nije govorila o raku. Međutim, pevačica je tražila i drugo mišljenje, imala je neku intuiciju kojom se vodila, što su doktori kasnije nazvali “Kajli efekat”. To drugo mišljenje nije dozvoljavalo alternativu: zahtevalo je hitnu operaciju. Sada se Australijanka vraća na te dane i sve kroz šta je prolazila:

Kajli-Minog-crvena-GettyImages-606187504

Napipala sam kvržicu na dojki, ali lekari su rekli da je sve u redu. Insistirala sam na još jednom pregledu, koji mi je spasao život. Bilo mi je mnogo teško, ali bila sam uverena da je moja bolest poruka ljudima da se brinu za sebe. Nisam sada ovde da plašim bilo koga, nego da poslužim kao primer da se bolest može dogoditi svakome. Moramo biti pažljivi.

Dijagnozu je dobila 17. maja 2005, četiri dana kasnije operisana je u bolnici u Melburnu. Posle mastektomije sledila je hemoterapija, za koju je rekla da je na nju imala efekat “nuklearne bombe”.

kajli-minog-GettyImages

Opala joj je kosa pa je nosila maramu oko glave, ali nadu nijednog trenutka nije gubila. Još dok je bila na terapiji obišla je odeljenje bolnice u Melburnu na kome se leče deca obolela od raka, i intenzivno se družila s njima. Nakon potpunog izlečenja postala je inspiracija ženama širom sveta koje su se našle u istoj situaciji.

GEJ IKONA Uteha za saznanje da nikad neće postati majka prirodnim putem može joj biti uživanje u ulozi tetke šestogodišnjem nećaku Itanu, sinu njene rođene sestre Dani.

Slavna pevačica je već 14 meseci u vrlo stabilnoj vezi sa 19 godina mlađim Džošuom Sasom, britanskim glumcem. Zanimljivo, odlučili su da se ne venčavaju sve dok u Australiji ne budu ozakonjeni istopolni brakovi.

kajli minog 04 sloggi.com

Ova odluka donekle je razumljiva jer je Kajli Minog, deklarisana heteroseksualka, godinama poznata i kao – gej ikona. Do ove svojevrsne “zamene teza” došlo je krajem devedesetih, kad se činilo da je ceo svet njen. Tada je otpočela saradnju sa stilistom Vilijamom Bejkerom, koji je u to vreme radio kao pomoćni prodavac u butiku “Vivienne Westwood”.

Svidele su joj se njegove ideje da se na pozornici pojavljuje u atraktivnim korsetima, sa suludim šeširima i neobičnim frizurama. Zbog smelosti da pokaže sve ono što se drugi ne bi usudili, počela je da privlači pažnju homoseksualne publike. U stvari, sve je to bila Bejkerova ideja. On je kasnije u svojoj knjizi “Kajli: La, la, la” objasnio: “Ona je bila perfektno platno za moje fantazije”.

kajli minog 01 sloggi.com

Australijanka, koja zbog sjajne linije i 152 centimetra visine nosi nadimak “džepna Venera”, osim što je idol gejovima i ženama obolelim od kancera, i u 49. godini zadivljuje izgledom. U jednoj prilici, prošlog leta, izjavila je da na licu nije imala nikakve hirurške zahvate, kojih se u suštini grozi. Za njen mladalački izgled zaslužna je revolucionarna terapija radiotalasima sa kolagenom.

Princip rada ovih radiotalasa je da “bombarduju” molekule vode u tkivu kože, pri čemu se oslobađa toplotna energija koja zagreva tretirani deo. Pritom se eliminiše postojeći kolagen, a inicira se stvaranje novog, zdravog, koji ojačava tonus kože pa ona postaje zategnuta i podmlađena. Bore se smanjuju i postaju znatno manje vidljive. Nažalost, ovaj tretman ne može izbrisati setu u očima Kajli Minog svaki put kad vidi decu kako radosno trče i igraju se.

Autor: Gloria magazin/Aleksandar Ostojić
Foto: Guliver/Getty
Podelite sa prijateljima:
Tagovi