Kad padne klap(n)a


Rediteljka ‘Ajvara’ Ana Marija Rosi i glavni glumci Nataša Ninković i Sergej Trifunović otkrivaju da li je njihovo prijateljstvo bilo na iskušenju, kako je najveća zvezda skandinavskog filma pristala da statira i kakvu je ulogu imala kuća Zlatana Ibrahimovića

 

Iza “Ajvara”, najnagrađivanijeg domaćeg filma u protekloj godini, stoji autorska ekipa na čelu sa rediteljkom Anom Marijom Rosi (47) i glumačkim tandemom Nataša Ninković (47) i Sergej Trifunović (47). Osim što su generacija, i što su već zajedno snimali Anin prethodni film “Neke druge priče”, oni su i prijatelji. Zanimalo me je da li to olakšava ili otežava rad.

– Rediteljka stalno bira nas dvoje jer ona zapravo ne poznaje druge glumce – u svom maniru kaže Sergej, na šta Ana Marija dodaje:

– Naravno da poznajem i druge glumce, ali ovo su baš oni koje sam želela. Niko nije slučajno u filmu, vrlo precizno sam ih birala.

Rosijeva priznaje kako je ovaj film dugo čekala. Temeljno ga je pripremala i smatra da je važno što su svi glumci, ne samo glavni, ušli spremni u tih pet snimajućih nedelja.

Nataša otkriva da je bilo nekoliko momenata u kojima je htela da ubije Sergeja, da ga odrobija i da joj ne bude žao.

– Akcenat je na ovome da mi ne bude žao. Verovatno će i on reći nešto slično. Bila sam koncentrisana na celinu, mislila sam da među to dvoje ljudi treba da postoji skoro matematički odnos, da nema mesta improvizaciji, a Sergej je više bio čovek trenutka. To je nekad bilo dobro, ali nekada i nije. I onda bih ja držala svoje, on svoje, i došlo bi do nervoze, vike, jer smo oboje temperamentni. Inače, Sergej i ja, iako smo klasići, dugo nismo bili zajedno u kadru, kao ni na pozorišnoj sceni. Ali to nema veze, kada nekog poznaješ, uprkos tome što prođe vreme bez zajedničkog rada, ta bliskost i energija se ne smanjuju. S jedne strane mi je lakše da radim s prijateljima jer sam oslobođena, a s druge strane, kada nekog ne poznajem, možda imam više obzira, ali i više slobode da stavim sugestiju jer me ne opterećuju prošlost i prijateljstvo. Ovde sam morala da vagam, merim jer unosim međusobni odnos.

 

PAGE    1   /   2   /   3
Autor: Aleksandar Đuričić
Foto: Dalibor Danilović
Podelite sa prijateljima:
Tagovi