Jelisaveta Karađorđević: Ponovo aktivna dama, bolovima je odzvonilo


Posle problema i bolova koje je imala, kneginja Jelisaveta Karađorđević morala je da operiše kuk i već je, na sugestiju doktora, počela polako da hoda

Ispovest Jelisavete Karađorđević: Mojoj unuci su potpuno isprali mozak

Princeza Jelisaveta Karađorđević (83) operisala je kuk 18. maja na Institutu Banjica u Beogradu. Zbog degenerativne bolesti kuka njoj je ugrađen veštački zglob, a hirurški zahvat obavio je prof. dr Zoran Baščarević, direktor Instituta za ortopedsko-hirurške bolesti.

Operacija je obavljena po planu, sve je prošlo kako treba i Jelisaveta se dobro oseća. Reč je o uobičajenom zdravstvenom problemu u tom životnom dobu, koji je uspešno sređen. Tri dana posle operacije ona je ustala i počela polako da hoda. Doktori je namerno forsiraju da se više kreće jer je to neophodno nakon ovakvog zahvata – rekao je za Gloriju Dragan Babić, dugogodišnji partner kneginje Karađorđević.

AKTIVNA DAMA

Posle nekoliko pregleda na Institutu Banjica princezu je najuža familija nagovarala da se operiše u inostranstvu, na nekoj od prestižnih ortopedskih klinika u Evropi. Međutim, ona je to izričito odbila. Ovakva Jelisavetina odluka, da radije poverenje pokloni domaćim hirurzima, jeste neobična budući da ona ima mogućnost da bude operisana van zemlje.

Na Banjici joj je snimljen kuk i ustanovljene su degenerativne promene, pa su lekari kneginji predočili da su operacija i ugradnja veštačkog zgloba jedino rešenje za takvo njeno stanje i velike bolove koje je trpela.

Jelisaveta Karađorđević: Princeza avanturističkog duha

Kćerka kneza Pavla važi za jednog od najvitalnijih članova porodice Karađorđević. Redovno ide na rekreaciju, bavi se sportom, čak i u fitnes centrima, što nije uobičajeno za žene u Srbiji u njenim godinama. Bez obzira na to što je zagazila u devetu deceniju života, stanovnici centralnih beogradskih ulica redovno je viđaju u šetnji.

Katarina Oksenberg: Nova porodična tragedija srpske princeze

Pošto je napustila bolnicu, kneginja Jelisaveta nastavila je oporavak kod kuće, a zatim je očekuje višenedeljna rehabilitacija tokom koje će povratiti snagu i ponovo čvrsto stati na noge.

Autor: Gloria magazin/ Ivan Aranđelović
Foto: Marina Lukić
Podelite sa prijateljima:
Tagovi