Jelena i Zoran Živanović: Ne daju nam da usvojimo dete

Pevačica i frontmen grupe ‘Zana’, koji su u braku, suočili su se s velikim preprekama kada su posle godina borbe da prirodnim putem postanu roditelji pokušali da dobiju priliku da pruže ljubav, vaspitanje, dom i obrazovanje nekom napuštenom mališanu

Bračni par, Jelena (47) i Zoran Žika Živanović (58) iz popularne grupe “Zana” godinama pokušavaju da postanu roditelji. Kad su iscrpli sve poznate metode začeća, a vođeni snažnom željom da imaju potomstvo, počeli su da se raspituju o načinima usvajanja mališana.


– Intenzivno razmišljamo da usvojimo dete, pa čak i o tome da budemo staratelji – iskrena je Jelena. – Smatram da je to uzvišeni čin. Međutim, kada se u to upustite, u našoj zemlji postoji toliko prepreka da vam se ponekad čini da se sve to radi sa ciljem da odustanete. Naš zakon je u najmanju ruku krut za ljude koji bi da pomognu nekom mališanu, traže se nemogući uslovi da bi par poput nas uspeo u nameri da usvoji dete i pokloni mu mnogo ljubavi i pažnje. Taj zakon pod hitno mora da se menja. Zašto da deca budu u ustanovama, da odrastaju bez nežnosti i ljudskog zagrljaja, kad većina ima šansu da se razvija i odrasta u porodicama, gde je sve lepše.

Od početka braka oboje su čeznuli za potomstvom, ali to se nije obistinilo. U nameri da dobiju zajedničko dete, Žika iz prethodnog braka ima dve odrasle kćerke Mariju i Tamaru, prolazili su kroz iskustva koja ne žele da dele sa javnošću.

– Žika je ove godine postao deda. To je nešto najlepše što čovek može da poželi, a i da mu se ostvari. Kao osoba koja je uvek u životu pozitivna ja sam srećna što je jedna mala beba ušla u porodicu. O tome šta smo nas dvoje iskusili ne bismo li imali zajedničko dete ne mogu da pričam.

KAKAV DEDA, TAKAV UNUK

Majstor za hitove, popularni Žika, takođe je radostan što je u porodicu stigla beba, dečak Filip, koji je na svet došao kao plod ljubavi njegove kćerke Marije i njenog izabranika Dušana Savića. Sa zetom, koji je strastveni zvezdaš, odmah je našao zajednički jezik uprkos tome što je on partizanovac.

– Moram priznati da prvih mesec-dva nisam bio svestan uloge koju mi je život dodelio, da sam postao deda – iskren je Žika. – Sada uživam u svakom momentu provedenom pored Filipa, radujem se svakom njegovom osmehu. Nestrpljivo čekam prve korake, reči. Jednom sam čak sanjao da je prvo što je izgovorio bilo: “Deda Žika!” Dušan je zet kakvog svaki tast može poželeti. Stabilan je, izgara za porodicu, ali njegovo navijačko opredeljenje kvari opštu sliku. Šalim se, naravno. Srećan sam kada vidim unuka, kćerku i zeta. To je ono što zovem sreća iz udžbenika. Imaju svoj put, drže se zajedno, a ja sam tu da pomognem ako zatreba. Sviđa mi se i to što od prvog dana ne daju da im se iko meša i govori kako će da idu kroz život.

Frontmen “Zane” jedva je dočekao proleće.

– Lepo vreme donosi koncerte na otvorenom. Sigurno će biti uzbudljivo, ostaje samo da nam se ugovore termini. Zvučimo odlično i bend je ispunjen pozitivnom energijom. Jelena i ja retko putujemo na koncerte odvojeno od grupe. To zbližava ekipu, a ja ne dam da bilo ko izigrava zvezdu u našoj muzičkoj porodici. I publika i mi uživamo u novoj pesmi “Stupido” koju su zajedno otpevale Nataša Gajović i Jelena, a koja je postavljena na YouTube.

Supružnici Živanović će na jesen proslaviti devetu godišnjicu braka. Premda se ne bave datumima, srećni su što su zajedno i što su se toliko saživeli da se slatko smeju problemima iz prošlosti.

– Mi godine zaista ne brojimo, one nisu ni važne, već to kako se osećamo – kaže Jelena. – I dobri i manje dobri dani su naši i živimo ih punim dahom. Sve što smo proživeli u prošlosti, pa i loše momente koje smo prebrodili, prepričavamo kao anegdote. Kad se ovako sraste, život je jednostrana ulica, mnogima dosadna i suvoparna, ali nama, koji smo godinama kao par bili, bez preuveličavanja, anatemisani, to je zaista pobeda najpre ljudske ljubavi, a onda i ljubavi muškarca i žene.

Autor: Gloria magazin/Mirjana Tasovac
Foto: Gloria magazin/Dalibor Danilović, Facebook
Podelite sa prijateljima:
Tagovi