Jelena Gavrilović: Gubitak koji mi je promenio život


Pozvala sam sve žene da se pridruže, a onda me je neko pitao jesam li spremna da doniram kosu. Nisam znala šta da odgovorim jer je farbana, a ne mogu ni da menjam izgled kako mi se prohte pošto sam glumica. Uz to, baš tad smo snimali “Istine i laži” na Institutu za onkologiju, što me je dodatno potreslo. Nisam mogla da spavam, i potom sam odlučila da poklonim svoju kiku, koju mama čuva od moje šeste godine. Otkad znam za sebe imala sam dugu kosu, a trenutak kad su me ošišali dugo je bio moja najveća trauma.

U sadašnjem partneru našla je sve što je ikad tražila od muškarca

Kika je bila njeno malo blago.

Za mene je kosa više od lepote i simbola ženstvenosti, ona je znak snage, moći, zdravlja, i jasno mi je koliko je ženama teško kad je izgube.

I dalje se odaziva pozivima Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR).

Jelena Gavrilović: U potrazi za adrenalinom

Kad ne mogu fizički da im se pridružim, trudim se da ih podržim preko društvenih mreža. To je najbrži način da se stigne do svih, posebno do dece. Kolektivnu svest današnjih klinaca prvo formiraju oni koji imaju najviše pratilaca na društvenim mrežama. Tu možete naći divne i fenomenalne poruke, ali i užasno loše primere. Bitno je da deca shvate da su sport, fizička aktivnost, boravak u prirodi ali i lepe misli o sebi i drugima neophodni za zdrav život. Naravno, na roditeljima je da kontrolišu šta deca gledaju na internetu i koga prate.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Jelena Gavrilovic (@jelenagavrilovicofficial) дана

Ne krije da će i ona to raditi kad postane roditelj.

Jelena Gavrilović: U zagrljaju najpoželjnije filmske zvezde (foto)

Uloga majke je najvažnija za svaku ženu, i to iz najsebičnijih razloga, jer na neki način želiš sebe da produžiš. Uostalom, kakav bi to život bio kad bismo mislile samo o sebi? Ta vrsta egocentrizma mi je užasna. Mislim da transfer pažnje sa sebe na decu svemu daje novu dimenziju. Pritom, najvažnije je odabrati pravog muškarca za oca svoje dece. Moja tetka je psiholog i tvrdi da je izbor partnera bitniji od izbora profesije. Danas žene pristaju na svašta, pošto nisu materijalno situirane, plaše se da ne budu same, što je negde i prirodno, jer ipak su slabiji pol. Mi jesmo tražile ravnopravnost, radimo i zarađujemo, ali ne leže muškarci u porodilištu i ne rađaju bebe, već mi. U tom trenutku potrebni su nam ljubav, dom i podrška. Kažu čak da se deca mnogo bolje razvijaju u prenatalnom dobu kad se majka i otac vole, nego kad toga nema. Da se ljubav koju žena tada dobija prenosi na potomke i formira im karakter. Sad, da li je to tačno, ne znam, tek ću to istražiti, ali verujem da je izbor partnera presudan.

PAGE    1   /   2
Autor: Gloria magazin/ Zorica Zarić
Foto: Gloria magazin/ Jelena Jovanov/ Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi