Jelena Gavrilović: Gubitak koji mi je promenio život


Pošto je devojčica koju je volela izgubila bitku s kancerom, glumica je, uprkos velikom bolu, nastavila da pomaže rad NURDORA i aktivno učestvuje u kampanji ‘Daj snagu’ u okviru Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke

Donacijom svoje kike ženama obolelim od kancera dojke glumica Jelena Gavrilović (36) htela je da podrži humanu akciju u okviru Nacionalnog dana borbe protiv te opake bolesti, ali i da sačuva uspomenu na dragu osobu čija smrt joj je iz korena promenila život.

Jelena Gavrilović: Godinu dana nakon kraha velike ljubavi, ponovo zaljubljena (foto)

Sa kolegama sam u Dečjoj klinici u Tiršovoj igrala “Pepeljugu” za mališane obolele od tumora. Pažnju mi je skrenula jedna devojčica koja se zove Isidora Sekulić. Zvala se Isidora Sekulić – priča Jelena i nastavlja: – Nikad nisam srela nekoga ko je toliko želeo da se bori, ko je toliko bio spreman da izađe iz svega toga kao pobednik. I dalje se pitam da li je ona znala ili su krili od nje o kakvoj bolesti je reč. Bila je toliko snažna, duhovita, imala je nadu, želje.

Neke od njih ona joj je ispunila.

Zamolila sam dve Isidorine omiljene pevačice da snime video poruke za nju i one su to odmah učinile. Poslale su joj i potpisane albume.

Sa Stefanom Buzurovićem u seriji “Istine i laži”

I kad su malu Isidoru poslali kući uvereni kako više ništa za nju ne mogu da urade, Jelena je ostala u kontaktu s njom, iako su joj savetovali da se ne vezuje za pacijente.

Jelena Gavrilović u istraživanju Dubrovnika: Svaka fotka – malo umetničko delo!

Opominjali su me da to može emotivno da me razori. I stvarno može, ali nisam umela drugačije. Ne želim da budem patetična, ali tek kad vidiš takvo nešto, shvatiš koliko su svakodnevne brige smešne. Koliko je banalno žaliti se na umor zbog posla, manjak novca. Nisu to nikakve bitke u poređenju sa onim kroz koje prolaze bolesna deca, njihovi roditelji. Mi ne shvatamo suštinu. Bahati smo jer smo zdravi. Nerviram se jesam li kupila krpice, da li sam dobila ulogu. Mislim moram baš ja to da igram, a nije tako. Ništa ja ne moram. Jedino mora da se umre. To je destinacija na koju ćemo sigurno svi stići. Ne Bali, ne Mauricijus, već smrt. A kad to spoznaš, onda se trudiš da na tom putu budeš što ispravniji.

ZAVODNICA S INICIJATIVOM

Upravo iz tog razloga bez dvoumljenja se priključila projektu “Daj snagu”, organizovanom povodom Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke. Cilj akcije je prikupljanje prirodne kose za žene koje su je tokom hemoterapije izgubile, kako bi se od nje izradile perike, o čemu možete pročitati u nastavku…

PAGE    1   /   2
Autor: Gloria magazin/ Zorica Zarić
Foto: Gloria magazin/ Jelena Jovanov/ Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi