Jelena Bačić Alimpić: Barut miriše bolje od parfema


Književnici se nadavno ispunila velika želja: završila je obuku za korišćenje pištolja i revolvera i sada jednom mesečno odlazi u streljanu na antistres terapiju, gde pokazuje da su žene bolji strelci od muškaraca

Književnica i novinarka Jelena Bačić Alimpić (49) oduvek je želela da nauči da rukuje pištoljem. Supruga Miroslava godinama je molila da joj da osnovne lekcije, odnosno da je uputi na obuku za pištolj i revolver, ali ju je on, kako tvrdi, uvek odgovarao od toga, u šali tvrdeći da nije dovoljno uračunljiva da bi pucala.

– Pošto sam prošle godine ostvarila davnašnji san i kupila kućicu na padinama Fruške gore, koja je veoma usamljena, okolo su samo breze i čuju se ptice, suprug je rekao da bi ipak bilo dobro da završim obuku za rukovanje pištoljem – otkriva Jelena. – On me je i upisao na časove u streljani, a ja sam, kao svaki odlikaš, prvo mesec dana odlazila na njih, potom položila teorijski, zatim i praktični deo, i bila najbolja u grupi u kojoj su većinu činili muškarci. Kasnije mi je instruktor objasnio da žene obično i budu bolje jer one pažljivo slušaju, dok muškarci gledaju filmove i misle da sve znaju, pa neke stvari prosto prečuju. Onda kad dođu na strelište i počnu da pucaju mnogo greše, dok su žene vrlo precizne.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 30. aprila!

Autor: Gloria magazin/ Tanja Nikolić
Foto: Dalibor Danilović
Podelite sa prijateljima:
Tagovi