Jasmina Mihajlović: Predeo slikan gipsom


Dok je aktivno pripremala obeležavanje godišnjica rođenja i smrti svoga supruga Milorada Pavića, književnica Jasmina Mihajlović slomila je ruku na tri mesta, posle čega je utehu našla u zagrljaju novog emotivnog partnera

Uoči obeležavanja 90 godina od rođenja i decenije od smrti supruga Milorada Pavića, spisateljica Jasmina Mihajlović (59) zadobila je teške povrede prilikom bizarnog pada na Novom Beogradu. Iako su je usporili i otežali joj svakodnevicu, višestruki prelomi nadlaktice nisu je sprečili da završi započete poslove oko obeležavanja godišnjica najprevođenijeg srpskog pisca u svetu, kao ni da preda izdavaču svoj rukopis pod nazivom “Dosadna knjiga”.

– Iz čista mira okliznula sam se na novopostavljeni kosi ivičnjak na Novom Beogradu. Da bih zaštitila glavu od oštrog kamenja oko obližnjeg drveta, podmetnula sam ruku i zaradila trostruki prelom nadlaktice, jedan uzdužni i dva poprečna. O ostalim povredama da i ne govorim. Pala sam bez zadrške, svom snagom na prednji deo tela. Ovo mi je prva lomljava u životu, a izgledala je kao saobraćajna nesreća. Tako bar kažu na klinici na Banjici gde me leče. Već mesec i po sam u gipsu.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 15. aprila!

Autor: Aleksandar Đuričić
Foto: Dalibor Danilović
Podelite sa prijateljima:
Tagovi