Ivana Popović Ilijin: Ne bih volela da Sofija ostane jedinica

Ove godine glumica Ivana Popović Ilijin (35) proslavlja dva važna jubileja: deceniju od kada je prvi put zaigrala na sceni Pozorišta na Terazijama i isto toliko godina otkako je upoznala supruga Vukašina Ilijina (34), s kojim ima četvorogodišnju kćerku Sofiju.

Ivana Popović Ilijin: Decenija ljubavi sa Vukašinom


U želji da što više vremena bude uz kćerku Sofiju, glumica Ivana Popović Ilijin dve i po godine je odsustvovala iz pozorišta, i u tom periodu je sa suprugom Vukašinom savladala sve lekcije roditeljstva

Početkom 2009. igrala sam prvu predstavu u svom pozorištu, u kome sam se pet godina kasnije i zaposlila. Reč je o mjuziklu “Briljantin”, a Vukašina sam upoznala malo potom u jednom beogradskom klubu. Posle tog prvog susreta nastavili smo da komuniciramo preko društvenih mreža, otkrili da imamo mnogo toga zajedničkog, slična interesovanja i ukus, posebno kada su filmovi u pitanju. Ubrzo smo započeli vezu, potom i zajednički život. Pre četiri godine, kada je naša kćerka Sofija već bila na putu da se rodi, organizovali smo zimsko venčanje u jednom restoranu na Adi Ciganliji.

Kakva je Sofija?
Radoznala je i komunikativna. Rano je počela i da priča. Ide u vrtić i voli društvo svojih drugara. Zanima je muzika i planiramo da je, ukoliko prođe na audiciji, upišemo u hor Kolibri, jer to veoma želi. Uživa kada joj čitamo bajke i ujedno glumimo junake iz njih. Ona nam sama podeli uloge. Pre neki dan nas dve smo bile Anastasija i Grizela, a Vukašin Pepeljuga i maćeha. Mada joj je mama glumica, tati je dala dve uloge. Voli da putujemo svi zajedno. Oduševljava se hotelskim sobama. Ona u njima, ma koliko to nama delovalo čudno, uvek nađe nešto što joj je, kako kaže, fantastično.

Vodite li je u pozorište?
Voli da ide u pozorište, ali odgleda samo prvi čin, sem ako nije predstava za decu, jer je još mala. Prva predstava u kojoj me je gledala bila je “Zona Zamfirova” u Pozorištu na Terazijama. Bila je sa tatom u publici i kada me je videla na sceni u crvenoj haljini, pitala je Vukašina zašto sam odevena kao Deda Mraz.

Želi li Sofija brata ili sestru?
Ne bismo voleli da Sofija ostane jedinica.

Autor: Gloria magazin/ Mirjana Tasovac
Foto: Jakov Simović
Podelite sa prijateljima:
Tagovi