Ivana Peters i Gordana-Goca Tržan: Kad je bilo najteže, bile smo tu jedna za drugu

Sećate li se trenutka kada ste se upoznale?

Goca: Sećam se Ivane iz osnovne škole. Bile smo u različitim smenama, ja sam bila IV2, ona IV3, pa nismo imale isto društvo, ali smo se sretale po kraju jer smo obe živele na Novom Beogradu. Zvanično smo se upoznale na snimanju prve pesme, ali sam je pre toga viđala na televiziji u nekim muzičkim spotovima.
Ivana: Bile smo u nekom malecnom studiju. Sećam se da je Goca nosila dugačku crvenu kariranu suknju i kožnu jaknu. Imala je dugu tamnu kosu i oči namazane u crno. Snimale smo “Opasna po život”.


Šta ste u početku mislile jedna o drugoj?

Goca: Ivana me je veoma nervirala pošto je pevala mnogo bolje i drugačije od mene. Negovala je neki dens-pop-soul stil, koji je meni bio nepoznat jer sam slušala totalno drugačiju muziku. Bavila sam se rokenrolom, pevala u demo bendovima i učestvovala na rok festivalima. Dok sam slušala Ivanu, mislila sam da glumata, a zapravo sam se divila njenom glasu znajući da nikad neću pevati kao ona.
Ivana: Bila sam mlada i stvarno sam preterivala, jer sam tek otkrivala šta sve mogu s glasom. Maltretirala sam sve oko sebe tim pevanjem. Inače, kod Goce me je nerviralo to što nije htela da vežba.

Koja vam je prva asocijacija kad neko pomene Tap 011?

Goca: Naše prvo snimanje spota u Subotici i Milan na magarcu, koji nam je kasnije pobegao. Nas dve koje smo se rvale s konjima, od kojih se jedan zvao Lepa Brena, a drugi Sojka.
Ivana: I smeštaj u nekom pozorištu gde je nas petoro spavalo u jednom velikom krevetu.
Goca: Bili smo mala komuna željna slave. Sve ono što nam se dešavalo činilo je da se osećamo privilegovano.

Jeste li bile svesne svoje popularnosti u to vreme?

Goca: Naša popularnost se dešavala devedesetih, kada su u Srbiji bile sankcije. Ivana, sećaš li se kad smo išli na nastup u jugu i kecu, pa smo ostali bez goriva? Mnogo toga smo zajedno prošli. Odljubljivanja, zaljubljivanja, kojekakve avanture.
Ivana: Na prve probe smo išle autobusom.
Goca: Ma i kasnije, autobusom smo se vozile čak i onda kad smo gostovale u Pinkovoj diskoteci. Tad smo živele u istom kraju, ja sam bila na Bežanijskoj kosi tri, a Ivana na Bežanijskoj kosi jedan i jedna durugu smo čekale kad smo išle na televizijska gostovanja. Kad su počeli da nas prepoznaju, shvatile smo da je sumanuto da se vozimo javnim prevozom, pa smo poslednje pare davale na taksi dok nismo kupile po juga.

Kao dve pevačice u muškom bendu, da li ste se često svađale?

Goca: Nikad se nismo svađale. Kad bi se nazreo neki konflikt, nas dve bismo samo ućutale. Potpuno smo različitog temperamenta. Ja sam pričljiva i netaktična, a Ivana, kao Lavica, misli da je bolje da se povuče kad dođe do sukoba. Konstantno sam imala utisak da idem prema njoj a da se ona povlači.
Ivana: To je zato što ne volim konflikte. Jedine koje imam u životu jesu oni sa najbližom porodicom.

Koja je od vas dve bila popularnija?

Ivana: Uvek sam verovala da svi više vole Gocu. Dok sam ja bila stidljiva, ona je, za razliku od mene, bila potpuno otvorena. Od početka je imala armiju fanova oko sebe, gomilu klinaca koji su je jurili za autogram.
Goca: Bila sam ubeđena da se svi frajeri lože na Ivanu. I danas mislim da je tako.

Šta danas zameraju jedna drugoj, pročitajte na sledećoj strani…

PAGE    1   /   2   /   3
Autor: Gloria magazin/Jelena Milinčić
Foto: Andreja Damnjanović
Podelite sa prijateljima:
Tagovi