Ivan Jevtović: Brzina nije ograničena


Glumac Ivan Jevtović zahvaljujući trotinetu otkrio je novu perspektivu grada i ovo prevozno sredstvo preporučuje ne samo iz praktičnih već i iz zdrastvenih razloga

Vožnja električnih trotineta kroz grad postala je opšti trend. Deluje da joj se priklonio i glumac Ivan Jevtović (47), međutim, stvari stoje malo drugačije.

– Vozim trotinet već dve godine i moj nije električni. Žena mi je za rođendan kupila električni, ali ja sam njoj prepustio da ga vozi jer ona kudikamo deluje elegantnije na njemu, vijori joj se haljina, leprša joj kosa… Ovaj moj je idealan jer se sklapa. Kada sam ga nabavio, svima je delovalo čudno, a ispalo je da sam preteča vozača trotineta u Ateljeu 212 jer posle mene je još desetak ljudi počelo da ga vozi. Pored službenog ulaza u pozorište nekada su bili parkirani automobili, džipovi, i uvek je bilo “evo ga Jevta na dečjem prevozu”. A sad su skoro svi na trotinetima. Električni ne sme da se vozi po kiši, zbog motora i opšte sigurnosti – priča glumac, koji je kraj pozorišne sezone obeležio premijerom mjuzikla “Pećina” u Domu kulture Vuk Karadžić.

Osim zabavnog momenta, vožnja trotineta ima i praktičnu dimenziju.

– S obzirom na to da je grad postao komplikovan za kretanje i bilo kakav transport, da bi se stiglo od brda do brda, jer imamo dosta brda a malo asfalta, kombinovanje tih uzbrdica i nizbrdica je idealno za trotinet. Beograd je pretrpan limenim kutijama od automobila, nema mesta za parking, gradski saobrćaj ne funkcioniše, metro još čekamo, i onda je trotinet spas. Putujući po svetu video sam te električne trotinete i pitao sam se kada će se oni pojaviti i kod nas, i to se desilo pre četiri-pet meseci, tačno kada je paralisan gradski saobraćaj.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani…

PAGE    1   /   2
Autor: Gloria magazin/Aleksandar Đuričić
Foto: Jakov Simović
Podelite sa prijateljima:
Tagovi